Асеновград. 13 детегледачи са назначени на работа в Асеновград след

...
Асеновград. 13 детегледачи са назначени на работа в Асеновград след
Коментари Харесай

Екатерина Гешева, Бюро по труда - Асеновград: 13 детегледачи са назначени на работа в Асеновград по проекта „Родители в заетост“

Асеновград. 13 детегледачи са назначени на работа в Асеновград след привършване на първия банкет на заявки по плана „ Родители в претовареност “ в края на 2017 година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Екатерина Гешева, шеф на Бюрото по труда в Асеновград. „ Към момента тече вторият стадий на банкет на заявки на родители, които желаят да се възползват от услугите на плана „ Родители в претовареност “. Вече 6 фамилии са подали заявление и са изявили предпочитание да им се обезпечи детегледач. Родителите могат да подават документи до 20 април в това число. За детегледачите срокът на банкет на документи е по-дълъг, защото те могат да подадат заявление и на по-късен стадий, т.е. откакто е утвърдено фамилията “, сподели Екатерина Гешева. Тя уточни, че има засилен интерес за включване в плана „ Родители в претовареност “. „ Това е една доста потребна стратегия за младите фамилии, изключително за майките, които имат добра работа и се е наложило да останат у дома за развъждането на децата си “, разяснява шефът на Бюрото по труда в Асеновград.
866 родители от общо 2 119 в цялата страна, подали заявки през първия банкет, към този момент са утвърдени и включени в плана. До момента са подадени 2 586 заявки от безработни лица, които желаят да бъдат наети като детегледачи, а утвърдените са 1 983. От плануваните за включване в плана 1 500 родители, 684 към този момент се възползват от услугата за развъждане на деца.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР