ървият етап от специалното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално

...
ървият етап от специалното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално
Коментари Харесай

Приключи кандидатстването в специалното издание на ПРОМЯНАТА

ървият стадий от специфичното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с Фондация Reach for Change България приключи сполучливо. От 15 юли до 16 август неправителствени организации с потвърдено решение на проблем на децата и младежите (0 до 24 години), най-тежко наранени от COVID-19 рецесията в България, имаха опцията да аплайват в ПРОМЯНАТА онлайн на. Пет организации ще доближат финала на състезанието, където ще получат финансиране, професионални образования, съвещания и медийна поддръжка.

29 кандидатури дойдоха от 16 обитаеми места от цялата страна – близо 40 % от тях са от София, а останалите 60 % от дребни и огромни обитаеми места като Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Ямбол, Перник, Добрич, Шумен, Велико Търново, Бяла Слатина, Ракитово и други.

"Тази година взехме решение да подкрепим неправителствени организации с потвърден опит, които могат незабавно и директно да оказват помощ на децата и младежите в потребност. Получените кандидатури оферират решения за разнообразни групи деца и младежи, измежду които - в риск от беднотия и обществено изключване, в резидентна грижа, жертви на принуждение, деца със специфични потребности и други. Направихме и процедурата по селекция оптимално къса – единствено един месец – с цел да можем още през септември да осигурим финансиране и спомагателна поддръжка за организациите”, споделя Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на Фондация Reach for Change България.

На 18 септември 2020 година ще бъдат определени и оповестени петте организации, които ще станат финалисти в състезанието. Три от тях ще получат цялостно финансиране от по 17 000 лева, които да употребяват за директна поддръжка за деца и младежи, с цел да заздравят своите екипи и организации, както и да разпространяват дейностите си. Две организации ще получат отчасти финансиране от 4000 лева, които да употребяват за своето организационно развиване и връзка. Една от петте организации ще завоюва специфична премия на стойност 1000 лева

В допълнение всички финалисти ще получат забележителна нефинансова поддръжка под формата на образования в Акселератора на ПРОМЯНАТА, професионални съвещания, достъп до мрежа от евентуални сътрудници, селектирани обществени бизнесмени и интензивна медийна поддръжка от Нова Броудкастинг Груп.

Проектите на финалистите би трябвало да бъдат осъществени в интервала септември - декември 2020 година.

Всяка година Нова Броудкастинг Груп влага 190 000 лева в самодейността и обезпечава медийна поддръжка за всички финалисти, а чиновници на компанията стават ментори на обществените бизнесмени, с цел да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически препоръки. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 200 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР