Артур Риндеркнех направи сериозен пробив в ATP Тура през миналия

...
Артур Риндеркнех направи сериозен пробив в ATP Тура през миналия
Коментари Харесай

Сензация в Доха: Топ поставеният Шаповалов отстъпи пред световния номер 61

Артур Риндеркнех направи сериозен пробив в ATP Тура през предишния сезон и изцяло не помни възприятието да играе на Чаланджъри. 26-годишният състезател започва годината отвън топ 100, само че прогресира съществено в ранглистата и към този момент регулярно го виждаме в най-престижните надпревари. 2022-ра също имаше позитивно начално за французина, който доближи до първия си край на най-високо равнище, единствено че трябваше да отстъпи на Танаси Кокинакис в Аделаида.

Впоследствие Риндеркнех се контузи по време на Аустрелиън Оупън и трябваше да отстъства няколко седмици от кортовете, само че се завърна в също толкоз мощна форма и към този момент е полуфиналист в Доха. Това стана допустимо, откакто той записа най-гръмката победа до момента в кариерата си, отстранявайки лидера в схемата Денис Шаповалов с рутинното 6:4 6:4 и чака да се изправи против един всред Мартон Фучович и защитаващия първенец Николоз Басилашвили.

Канадецът минаваше с лекост през откриващите си подавания в срещата, но за следващ път сподели прословутото си своенравие и внезапно грешките започнаха да изобилстват от ракетата му. Вятърът също по никакъв начин не беше от изгода на топ поставения, който обича да удря топката с оптималната мощ и не съумяваше да се нагоди добре към тежките условия, което му коства неговия начален удар в седмия гейм и скоро французинът имаше задатък в обособените елементи.

Непоставеният играч продължаваше да наподобява надалеч по-стабилен в изявите си от своя конкурент и осъществя брейк за начало на втория сет. Шансовете пред Риндеркнех се множаха, като международният номер 61 умерено можеше да реши изхода на конфликта с нов пробив в актива си, единствено че Шаповалов сподели здрави нерви и внезапно се снабди с три шанса за рибрейк. Тогава новобранецът показва най-хубавото от сервиса си, с цел да се измъкне от комплицираната обстановка и не след дълго можеше да отпразнува успеха си.

Allez Arthur!

It`s a 3rd top 20 win for, defeating Shapovalov 6-4 6-4 to reach his 2nd semi-final of 2022 ✌️
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР