Артисти от цялата страна участват в двудневен графити фест в

...
Артисти от цялата страна участват в двудневен графити фест в
Коментари Харесай

Двудневен графити фест събира в Търговище млади таланти от цялата страна

Артисти от цялата страна вземат участие в двудневен графити фест в Търговище. Форумът стартира през вчерашния ден, а през днешния ден към този момент могат да се видят приключени произведения на участниците.

Търговище
 © Борислав Курдов / Българска телеграфна агенция
Младите хора са изрисували стените на Спортната зала в регионалния град, възобновени са рисунките на стената против Първо ОУ " Хр. Ботев ", което се намира в центъра на града. Техниките на уличното изкуство пък разкриват младежи в профилирана " Графити работилница " навън, като в нея може да се включи всеки искащ.

" Графитите ме притеглят с това, че се рисува на открито - измежду природата и измежду хората. Не си затворен в ателие, не рисуваш на платно, а и творбата може да се види от доста хора. Това е особеното в този вид изкуство ", сподели за Българска телеграфна агенция Ивайло Иванов от Попово. Младият мъж добави, че рисува от дребен, само че с графити се занимава от 2000 година Когато стартирам да рисувам, предпочитам мястото да е умерено и най-важното - теренът да не е частна благосъстоятелност. А по кое време рисувам - когато виждам, че обещано място се нуждае от префасониране, добавя Ивайло с усмивка.

Днес стрийт-артистът рисува герба на Търговище. Символът се вписва добре измежду новите рисунки на стената против учебното заведение, която е освежена и притегля погледите на минувачите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР