Арсенал стана вторият отбор в историята на Висшата лига, който

...
Арсенал стана вторият отбор в историята на Висшата лига, който
Коментари Харесай

"Арсенал" отново играе с настроение, не пожали "Уотфорд"

" Арсенал " стана вторият тим в историята на Висшата лига, който доближи котата от 1000 гола като хазаин, откакто се наложи с 3:0 над " Уотфорд " в мач от 30-ия кръг.

Автор на историческия гол, вкарал " артилеристите " в една група с " Манчестър Юнайтед ", стана бранителят Шкодран Мустафи, който бе прецизен в осмата минута. Германският национал откри резултата с глава, откакто засече центриране от фаул на Месут Йозил.

Срещата се запомни и със суха мрежа №200 на Петър Чех във Висшата лига.

След като през седмицата записаха триумф с 2:0 над " Милан ", играчите на Арсен Венгер демонстрираха добра игра и приповдигнато въодушевление и против " стършелите ".

Мачът на " Емиратс " стартира с напън на домакините и те откриха резултата още в 8-ата минута. Месут Йозил центрира топката след фаул, а Мустафи надскочи бранителите на " Уотфорд " и вкара с глава за 1:0.

В 26-ата минута гостите бяха покрай равнене. Първо удар на Ришарлисон бе отразен от Петър Чех. След това топката се озова в краката на Перейра, който обаче от близка отдалеченост не съумя да откри очертанията на вратата.

До края на първото полувреме Йозил и Пиер-Емерик Обамеянг имаха шансове да усилят преднината на " топчиите ", само че нов гол не падна.

В началото на втората част " стършелите " пробваха се да върнат в мача, само че вместо това изостанаха още повече. Комбинация сред Хенрих Мхитарян и Обамеянг докара до третото попадение на габонеца във Висшата лига - 2:0.

Няколко минути по–късно Перейра бе повален в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за " Уотфорд ". Капитанът на гостите Трой Дийни пропусна от бялата точка след чудесно избавяне на Чех.

Крайният резултат 3:0 бе завършен в 77-та минута. Точен бе Мхитарян след асистенция на Обамеянг. За арменеца това бе първи гол на " Емиратс " с екипа на " артилеристите' и втори следващ след този против " Милан " в четвъртък в осминафиналите на Лига Европа.

С успеха " Арсенал " прекъсна серията си от три следващи загуби във Висшата лига. " Топчиите " остават на 6-ата позиция с 48 точки, на 8 от петия " Челси " и на 10 точки от четвъртото място на " Тотнъм.

" Уотфорд " пък бе изпреварен от " Евертън " и към този момент заема 10-ото място в класирането с 36 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР