Арсенал спечели голямото дерби на кръга във Висшата лига след

...
Арсенал спечели голямото дерби на кръга във Висшата лига след
Коментари Харесай

Арсенал нокаутира Манчестър Юнайтед с обрат с два гола в добавеното време

Арсенал завоюва огромното дерби на кръга във Висшата лига след 3:1 над Манчестър Юнайтед на своя стадион " Емирейтс " в Лондон. Сблъсъкът бе решен надълбоко в добавеното 8-минутно продължение, откакто първо Андре Онана позволи извънредно лек гол, дело на Деклан Райс, а по-късно Жезус довърши " алените дяволи ". Преди това двата отбора си бяха разменили по едно попадение в границите на 120 секунди.

В 27-ата минута Кристиан Ериксен лиши топката в личната половина и проби в тази на домакините, след което пусна остроумен пас в дълбочина към Маркъс Рашофорд. Юношата на Юнайтед съумя да стигне до топката, след което я задържа дълготрайно преди да я запрати във вратата на Арън Рамсдел. Попадението пристигна при първия прецизен удар на гостите, което не е нещо ново за Арсенал. Статистиката демонстрира, че от началото на годината отборът на Микел Артета е инкасирал в 7 разнообразни дуела за състезание гол след първия удар на противника.

Отговорът на Арсенал този път бе гръмотевичен. Минута по-късно резултатът към този момент бе 1:1, а в прегръдките на своите съотборници бе Мартин Йодегор, който бе оставен да стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на Андре Онана. За новия пазач на Манчестър това бе шести инкасиран гол в границите на последните 3 срещи.

Второто полувреме даде още пристрастености на почитателите. След час игра реферът уточни бялата точка, откакто Кай Хаверц бе препънат от Арън Уан Бисака при пробив в наказателното поле. Повторенията демонстрираха, че има прикосновение в региона на колената на двамата играчи. Въпреки това ВАР убеди Антъни Тейлър, че е сбъркал и решението му бе анулирано. В заключителните 15 минути мениджърът на гостите Ерик загар Хааг включи в игра Хари Магуайър и ветерана Джони Евънс, а също и Гарначо. Именно последният вкара за 1:2 120 секунди преди края на постоянното време, само че ВАР анулира гола поради съществуване на тънка засада. За да пристигна 96-ата минута. Тогава безумна неточност на Онана остави Юнайтед с празни ръце.

След центриране от ъглов удар Деклан Райс съумя да спре топката на гърди, след което стреля, а вратарят на гостите не съумя да избие удара, макар че бе в неговия ъгъл. В последната минута Жезус се откъсна от защитата и съумя да излезе очи в очи със стража, след което прати топката в далечния му ъгъл за 3:1.

Така Арсенал съумя да поправи грешката си от предния кръг, когато записа домакинско 2:2 с Фулъм.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР