Арсенал ще завърши 33-я кръг от Висшата лига на второто

...
Арсенал ще завърши 33-я кръг от Висшата лига на второто
Коментари Харесай

Арсенал също загуби почва в битката за Висшата лига

Арсенал ще приключи 33-я кръг от Висшата лига на второто място, след загубата на " Емиратс " с 0:2 от Астън Вила. Това е втора загуба този сезон за домакините против този противник, след загубата на " Вила Парк " с 0:1.

С тази победа гостите укрепиха възможностите си да играят следващата година в Шампионската лига.

" Артилеристите " се приближиха до откриването на резултата на няколко пъти посредством Кай Хаверц и Габриел Жезус, само че завършващият удар бягаше на футболистите на Микел Артета.

В 39-та минута Оли Уоткинс се възползва от недоразумение сред Габриел Магаляеш и Олександър Зинченко, само че ударът му срещна страничния дирек.



Още в идващото нахлуване Арсенал също бе покрай попадение, откакто някогашният вратар на домакините Емилиано Мартинес избави изстрел от вратарското поле на Леандро Тросар, а Букайо Сака не съумя да се разпише от добавката.

Натискът на " артилеристите " не спря до тук и минута по-късно още веднъж удар на британското крило профуча около вратата на Вила.

Малко след един час игра, хубав изстрел на Юри Тилеманс откри първо напречната, а по-късно и страничната греда, на вратата защитавана от Давид Рая.

Youri Tielemans has just hit the bar AND the post with the same shot!

His curling effort from just inside the penalty area looked destined to go in, but somehow it stayed out...
— Premier League (@premierleague)
Двубоят бе решен в границите на три минути, откакто Лион Бейли откри резултата в 84-та минута. Ямаецът остана непокрит, откакто бранителите на Арсенал не съумяха да се оправят с центриране на Лука Дин.

Юри Тилеманс сподели прелестната си техника още един път с пас, който откри Оли Уоткинс. За англичанинът остана лесното и с прехвърлящ удар, оформи крайното 2:0.

Two late goals, and two potentially huge moments in the context of this Premier League title race!
— Premier League (@premierleague)
Тежката стратегия на " артилеристите " продължава в сряда с реванша им от четвъртфиналите на Шампионската лига против Байерн Мюнхен. Във Висшата лига тимът воден от Микел Артета е с актив от 71 точки, две по-малко от новия остарял водач Манчестър Сити.

Астън Вила са към този момент с 63 пункта и си върнаха четвъртата позиция от Тотнъм, които са с три по-малко, само че и мач по-малко. На " виланите " също им следва пътешестване в Европа за четвъртфиналния им конфликт с Лил от Лигата на конференциите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР