Арсенал постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като

...
Арсенал постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като
Коментари Харесай

Арсенал унижи Манчестър Юнайтед

Арсенал реализира втора поредна победа във Висшата лига, откакто надделя с 3:1 Манчестър Юнайтед в Лондон. Успехът пристигна с голове на Нуно Тавареш, Букайо Сака и Гранит Джака. За Юнайтед се разписа Кристиано Роналдо. С успеха отборът на Микел Артета събра 60 точки на четвъртото място в класирането. Юнайтед е шести с 54. Петият Тотнъм има 57 точки и иден мач с Брентфорд.

Домакините от Северен Лондон поведоха още в 3-ата минута. Давид де Хеа мазета удар на Букайо Сака, само че топката стигна до Нуно Тавареш, който от близко я прати в опразнената врата за 1:0. Четири минути след откриващото попадение Де Хеа направи хубаво избавяне, с което отхвърли Антони Еланга. 

Следващите две положителни обстановки в дуела бяха за Юнайтед. В 11-ата минута Бруно Фернандеш си освободи място за изстрел в наказателното поле, само че бранител на домакините се хвърли жертвено на шпагат, с цел да блокира изстрела му. В 24-ата минута Диого Далот стреля от границата на наказателното поле, само че в напречната греда. 

В 28-ата минута Еди Нкетия прати топката във вратата на Де Хеа, само че след интервенция на ВАР попадението не бе зачетено поради засада. Само две минути по-късно обаче ВАР още веднъж се намеси този път за дузпа в интерес на Арсенал. Съдията отиде да прегледа обстановката и отсъди углавен удар за домакините. Зад топката застана Букайо Сака, който не остави късмет на Де Хеа с изстрел в левия ъгъл. 

Отговорът на Манчестър Юнайтед пристигна бързо. В 34-ата минута Неманя Матич центрира към Кристиано Роналдо, който матира Рамсдейл. 

В добавеното време на първата част Алекс Телеш насочи изстрел към горния ляв ъгъл, само че Рамсдейл сподели инстикт и отрази заплахата. 

Втората част стартира по-добре за Манчестър Юнайтед, като играчите на Рангник започнаха по-активно полувремето. В 55-ата минута бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Нуно Тавареш, която бе доказана и от ВАР. С осъществяването ѝ се зае Бруно Фернандеш, който обаче прати топката в левия непряк дирек. 
В 60-ата минута гол на Кристиано Роналдо не бе зачетен поради извънредно тънка засада. Три минути по-късно Рамсдейл направи ново положително избавяне, отклонявайки топката в страничния дирек след изстрел на Далот. 
В 70-ата минута Арсенал вкара трети гол. Гранит Джака получи от Елнени отвън наказателното поле и с топовен изстрел прати топката във вратата на Де Хеа за 3:1.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР