Арсенал подари победа за 68-ия рожден ден на мениджъра си

...
Арсенал подари победа за 68-ия рожден ден на мениджъра си
Коментари Харесай

Арсенал с обрат за рождения ден на Венгер

Арсенал подари победа за 68-ия рожден ден на мениджъра си Арсен Венгер, откакто в мач от 9 кръг на Висшата лига се наложи с 5:2 като посетител на Евертън след поврат.

„ Артилеристите “ пропуснаха ранен късмет за разкриване на резултата, когато в десетата минута Александър Лаказен от вратарското поле не съумя да преодолее стража на домакините Джордан Пикфорд. Две минути по-късно Уейн Рууни се разписа с удар отвън наказателното поле.

Пет минути преди почивката Начо Монреал изравни при добавката на удар на Гранит Джака, отразен от вратаря на Евертън. Точно преди края на първото полувреме Алексис Санчес се озова в чиста позиция, само че не съумя да преодолее Пикфорд.

В 53-ата минута Месут Йозил даде задатък на Арсенал, откакто с глава засече центриране на Санчес отляво. Четвърт час по-късно „ карамелите “ останаха с човек по-малко, откакто Идриса Гей получи втори жълт картон.

Александър Лаказет вкара трети гол за гостите в 74-ата минута, когато на точката на дузпата получи топката от пробилия по дясното крило Йозил. В последната минута на постоянното време и Арън Рамзи се разписа за Арсенал, откакто беше изведен в чиста позиция от Джак Уилшир.

В добавеното време Умар Ниасе открадна топката от краката на Чех и вкара втория гол за домакините. Малко по-късно Алексис Санчес проби през отбраната на „ карамелите “ и с диагонален удар оформи крайния резултат – 5:2 за Арсенал.

С този триумф отборът на Арсен Венгер събра 16 точки и излезе на пето място в класирането. Със същия актив е и четвъртият Челси, който има по-добра голова разлика. Евертън се срина в зоната на изпадащите и към този момент е 18-и с осем точки, откакто няма победа към този момент трети следващ мач. Така бъдещето на мениджъра Роналд Куман на „ Гудисън Парк “ изобщо не е несъмнено.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР