Арсенал победи Цървена Звезда като гост в един от най-интересните

...
Арсенал победи Цървена Звезда като гост в един от най-интересните
Коментари Харесай

Миг на брилянтност смълча над 50 000 на Райко Митич! Арсенал подчини Цървена Звезда

Арсенал победи Цървена Звезда като посетител в един от най-интересните мачове довечера в шампионата Лига Европа. Това стана след най-малък триумф с 1:0 на осъществявания до краен лимит " Райко Митич " в Белград, който събра над 50 000 фенове.

И те обаче не съумяха да попречат на много пробната групировка на " артилеристите " да завоюват в сръбската столица. Голяма част от звездите на лондончани останаха отвън групата за мача, а късмет за изява получиха някои по-млади играчи.

Все отново Оливие Жиру стартира измежду стартовите 11, което се оказа основно върху крайния резултат.

 Снимка 318865
Източник:

Началото бе за домакините, който през първото полувреме имаха своите шансове да отбележат гол посредством Доналд Мичъл и Радонич. Последният получи топката на метри от вратата в средата на полувремето, само че Петер Чех съумя да отрази удара му.

През втората част гостите заиграха по-добре и имаха няколко мелета пред вратата на някогашния вратар на Лудогорец - Милан Борян, които обаче не доведоха до голови обстановки.

Десетина минути преди края на срещата домакините останаха с човек по-малко поради втори жълт картон на Милан Родич.

Това се оказа значим миг в мача, защото малко по-късно Арсенал стигна до попадение! В 85-ата минута лондончани проведоха офанзива от най-висока класа!

След замяна на пасове по въздуха сред Уолкът и Уилшър, последният откри с глава Жиру, който с тил към вратата с ножичен удар вкара по извънредно хубав метод 1:0!

В заключителните минути домакините желаеха дузпа, само че такава не им бе дадена, а и нямаше защо!

Така Арсенал завоюва и третия си следващ мач от група " Н " на Лига Европа и по всичко проличава, че няма да има проблем да се класира в идната фаза на шампионата.

 Снимка 318864
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР