Арсенал надигра у дома Тотнъм с 2:1 в поредното издание

...
Арсенал надигра у дома Тотнъм с 2:1 в поредното издание
Коментари Харесай

Арсенал с обрат срещу Тотнъм в дербито на Северен Лондон

Арсенал надигра вкъщи Тотнъм с 2:1 в следващото издание на дербито на северен Лондон от 28-ия кръг на британската Висша лига.

Домакините започнаха без Пиер-Емерик Обамеянг в състава си, откакто преди първия съдийски сигнал мениджърът Микел Артета разкри, че габонецът е оставен на аварийна пейка заради нарушение на дисциплинарния правилниик. Това подтиква „ артилеристите “ и те уцелиха гредата посредством Емил Смит-Роу. С единствения си прецизен удар за първата част „ шпорите “ поведоха в резултата. Ерик Ламела, заменил по-рано контузения Хюн Мин Сон, с изтънчено осъществяване с пета в жанр „ рабона “ изненада Бернд Лено и вкара един от головете на сезона в Премиършип.

До края на полувремето домакините продължиха да натискат и след нова греда, този път на Седрик Соареш, отборът стигна справедливо до тъждество след попадението на Мартин Йодегор. Норвежецът стреля, а а топката се отклони от крайници на Тоби Алдервейрелд. След почивката Арсенал стигна до цялостен поврат след гол на Александър Лаказет. Френският нападател се разписа от дузпа за нарушаване против самия него на Давинсон Санчес. Само в границите на шест минути Ламела си изкара два жълти картона и остави Тотнъм в понижен състав.

Противно на логиката, Арсенал се прибра в отбрана и трябваше да трепери до края на мача макар численото си предимство. Първо, гол на Хари Кейн с глава бе анулиран вярно поради засада. „ Шпорите “ продължиха да бъдат по-активни и да натискат, като още веднъж Кейн бе покрай гола, само че изстрелът му от директен свободен удар срещна гредата. При рикошета топката попадна в Санчес, който стреля, само че Габриел почисти с глава уверено. До края още веднъж Кейн имаше късмет да вкара от директен свободен удар, само че бе неакуратен и по този начин Артета реализира първа победа в градското дерби на северен Лондон против Тотнъм.

В класирането Арсенал има 41 точки, до момента в който „ шпорите “ са с 45, на шест от четвъртия Челси. В идващите си мачове „ артилеристите “ гостуват на Уест Хем, който заема петата позиция с 48 пункта, до момента в който Тотнъм пътува до Бирмингам за аудиенция на Астън Вила. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР