Арсенал и ПСВ Айндховен си гарантираха билет за осминафиналната фаза

...
Арсенал и ПСВ Айндховен си гарантираха билет за осминафиналната фаза
Коментари Харесай

Арсенал и ПСВ се класираха за 1/8-финалите в ШЛ, Копенхаген с ценна точка в Мюнхен

Арсенал и ПСВ Айндховен си подсигуряваха билет за осминафиналната фаза в Шампионската лига, откакто реализираха победи надлежно над Ланс и Севиля в група В на конкуренцията.


„ Артилеристите “ разрушиха Ланс с 6:0 на „ Емиратс “, като си свършиха работата през първото полувреме, когато вкараха пет безответни гола в мрежата на френския вицешампион. Кай Хаверц, Габриел Жезус, Букайо Сака, Габриел Мартинели и Мартин Йодегор се разписаха още до почивката, а в самия край Жоржиньо оформи крайния резултат от дузпа.

С трите точки възпитаниците на Микел Артета си осигуриха присъединяване в елиминациите и ще завършат на първото място в групата. Отборът има четири точки преднина пред втория ПСВ Айндховен, който също продължава към 1/8-финалите след страховит поврат над Севиля от 0:2 до 3:2 в Андалусия.

Мачът потегли чудесно за домакините, които поведоха с 2:0 с голове на Серхио Рамос и Юсеф Ен-Несири, само че два бързи жълти картона за Лукас Окампос обърнаха развоя на събитията на 180 градуса. Нидерландците включиха на по-висока предавка и първо Исмаел Сайбари понижи, а по-късно автогол на Неманя Гудел и попадение на Рикардо Пепи в 92-та минута оформиха цялостния поврат и донесоха класирането на ПСВ.

Нидерландският гранд е с три точки задатък пред третия Ланс, само че по-добрите индикатори в директните мачове с французите класират напред отбора на Петер Бос.

В група А, Копенхаген взе скъпа точка при визитата на Байерн Мюнхен след нулево тъждество на „ Алианц Арена “. Баварският исполин бе с цялостен актив до мача с датчаните и не си даде доста напън, имайки поради към този момент обезпеченото място в елиминациите на шампионата. Това разреши на Копенхаген да си тръгне с значима точка от негостоприемния стадион, като с нея съставът е с 5 пункта на второто място. Толкова има и третият Галатасарай, а Манчестър Юнайтед е финален с 4 точки.

Това значи, че „ алените дяволи “ могат да стигнат до 1/8-финалите само и единствено в случай че надвият Байерн на „ Олд Трафорд “ в последния си мач от груповата фаза и разчитат на тъждество сред Копенхаген и Галатасарай в Дания. Успех над баварците няма да бъде задоволителен на хората на Ерик загар Хаг, в случай че се стигне до победител в Копенхаген.

В група С, Реал Мадрид съкруши Наполи с 4:2 вкъщи за петия си триумф от също толкоз срещи. Джуд Белингам се регистрира с гол и асистенция за успеха на Кралския клуб, който приключва групата на първа позиция. Шампионите на Италия към момента не са се класирали за осминафиналите, като имат три точки преднина пред третия Брага, който направи единствено 1:1 с Унион Берлин вкъщи. В последния кръг от срещи португалците гостуват в Неапол, като се нуждаят от наложителна победа с два гола разлика на стадион „ Диего Армандо Марадона “.

В група D, нищо не раздели Реал Сосиедад и Интер и след петия кръг от груповата фаза. Баските направиха нулево тъждество с Република България Залцбург вкъщи, до момента в който „ нерадзурите “ взеха точка при визитата на Бенфика след зрелищно 3:3, в което изостанаха с 0:3 в 34-та минута след хеттрик на Жоао Марио, само че се добраха до точката след почивката с голове на Марко Арнаутович, Давиде Фратези и Алексис Санчес от дузпа. В последния кръг от мачове Интер посреща Реал Сосиедад, като при тъждество испанците ще завършат първи в групата поради ремито в първия мач в Сан Себастиан и по-добрата си голова разлика от Интер.

Всички резултати от сряда:

Група А

Галатасарай – Манчестър Юнайтед 3:3

Байерн Мюнхен – Копенхаген 0:0

Група В

Севиля – ПСВ Айндховен 2:3

Арсенал – Ланс 6:0

Група С

Реал Мадрид – Наполи 4:2

Брага – Унион Берлин 1:1

Група D

Бенфика – Интер 3:3

Реал Сосиедад – Република България Залцбург 0:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР