Ароматите на Коледи сме събрали във вкусни сладки, които всеки

...
Ароматите на Коледи сме събрали във вкусни сладки, които всеки
Коментари Харесай

Ароматни коледни джинджифилови сладки с канела

Ароматите на Коледи сме събрали във вкусни сладки, които всеки би харесал

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
● канела - 1 ч.л.
● джинджифил - 1 с.л. цялостна, настърган
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● ванилия - 1 пакетче
● пълнозърнесто брашно - към 1 и 1/2 ч.ч.
● шарлан - 5 - 6 с.л.

Начин на подготвяне

Джинджифиловите сладки не са люти, а в противен случай - изпълнени са със наслада и неповторимо друг и забавен усет, който не се среща постоянно - което ги прави неповторими! Ето и рецептата за сполучливите лесни коледни сладки с мирис на канела!

С телена бъркалка пламенно разбъркваме яйцето. Сипваме при него кафявата кристална захар, ванилията, содата, канелата.

Обелваме пресния корен джинджифил и го настъргваме на допустимо най-ситното ренденце (има такива специфични за шоколад -  доста фини), като взимаме сока и пюрето, а сухата част с конците, която остава - отстраняваме.

Сипваме полученото в сместа от другите артикули, прибавяме и шарлана, и разбъркваме отмерено. Постепенно започваме да прибавяме пълнозърнесто брашно, до момента в който получим тесто (не доста изсъхнало - няма проблем даже да лепне леко при месенето).

Оформяме дребни топченца - към 1.5 или 2 см. Трябва да имаме поради това, че по време на печенето те удвояват размера си, по тази причина ги подреждаме на леко разстояние едни от други в тавата, авансово намазана с шарлан.

Леко ги натискаме - но напълно леко без доста да ги сплескваме, единствено едвам нямат доста високо връхче, тъй като те ще се разстелят след това.

Печем на 180 градуса за към 10 минути, като ги съблюдаваме  - допустимо е бързо да се запекат от долната страна, по тази причина към 5-ата минута превключваме фурната да пече единствено от горната страна.

Ако сладките се получат бройки за две тави, то би трябвало да знаем, че всяка последваща партида заради загрятата фурна е допустимо да е подготвена за по- малко минути (например 8).

Добре е да извадим джинджифиловите бисквити, до момента в който са още мекички, тъй като те се втвърдяват леко, като изстиват (като разчупим една бисквитка, в случай че е леко на гранулки, а не течна от вътрешната страна, то значи са готови).

Веднага ги сипваме в найлонов плик или кутия и затваряме компактно, с цел да се изпотят и останат мекички.

Много лесни, а и здравословни коледни сладки!

Стават обичани даже и на тези, които на харесват джинджифила!

Разкошни коледни джинджифилови сладки за празниците!    

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР