Армията на САЩ обучава хиляди войници в тактики на водене

...
Армията на САЩ обучава хиляди войници в тактики на водене
Коментари Харесай

САЩ се подготвят за подземна война срещу Северна Корея

Армията на Съединени американски щати образова хиляди бойци в тактики на водене на подземна война. Това е част от напъните да се приготви още един боен вид за Северна Корея, който може да бъде препоръчан на американския президент Доналд Тръмп.

Това оповестиха американски представители пред Националното публично радио на Съединени американски щати.

Северна Корея е осеяна с хиляди тунели и бункери, като някои от тях са открити, защото минават през границата и доближават наоколо до столицата на Южна Корея Сеул. Други тунели в КНДР са с огромна дълбочина, тъй като се употребяват за укриване на бойци, артилерия, както и химически, биологически и нуклеарни оръжия.

Освен обучаването на хиляди бойци, източниците разкриха, че Пентагонът закупува спомагателна профилирана техника за подземни интервенции, в това число очила за нощно виждане, радиостанции, оксижени и ножици за метал.

Представителите разясниха, че спомагателни бригади ще вземат присъединяване в тазгодишните тренировки. Те прибавиха, че игрите са планувани за 2018 година, като те ще се проведат в база, макар че има спомагателни полигони в страната, които включват изоставени тунели и бункери.

Според специалисти на Корейския полуостров има към 5 000 тунела, а севернокорейците са като къртици.

От години американски представители предизвестяват за тези тунели. Бившият боен министър на Съединени американски щати Доналд Ръмсфелд съобщи по време на чуване в Конгреса през 2001 година, че Северна Корея е международна класа в изработката на тунели.

Източниците предизвестиха, че тунелите в КНДР са надълбоко подземен и ракетите и бомбите може да не ги обиден.

Всякакви военни дейности против КНДР ще включват интервенции на американските и южнокорейски въоръжени сили против тези тунели, разясниха представителите.

Съединени американски щати нормално образоват една или две бригади за подземна война, с цел да се приготвят при сходни сражения в Афганистан. Но с растящата опасност от КНДР армията образова спомагателни бригади, макар че съответният им брой е систематизиран.

Преди месец американски бойци упражняваха навлизане в бункер в база северно от Сеул. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР