Армейски части бяха разположени в Бангладеш в сряда на фона

...
Армейски части бяха разположени в Бангладеш в сряда на фона
Коментари Харесай

Бангладеш изважда армията по улиците заради предстоящите избори в неделя

Армейски елементи бяха ситуирани в Бангладеш в сряда на фона на опасения от принуждение преди националните избори, които главната опозиционна партия бойкотира , предава Ройтерс.

Войници бяха изпратени с бронирани транспортни средства до краткотрайни лагери, основани в столицата Дака, с цел да оказват помощ на гражданската администрация да поддържа мира и сигурността.

Националистическата партия на Бангладеш (НПБ) бойкотира изборите , които би трябвало да се проведат в неделя, откакто министър председателят Шейх Хасина отхвърли да се съгласи с техните претенции - тя да подаде оставка и да съобщи властта на безпристрастен орган за осъществяване на изборите.

Хасина неведнъж е упреквала НПБ за подстрекателство на антиправителствени митинги, които раздрусаха Дака от края на октомври и при които бяха убити минимум 10 души.

Войските ще работят единствено при поискване от изборни чиновници, се споделя в изказване на военните.

Военноморските сили бяха ситуирани в два крайбрежни региона, а военновъздушните сили ще обезпечат помощ с хеликоптери на изборните секции в отдалечени хълмисти региони, се прибавя в изказването.

Хората се притесняват, че насилието, което обхвана Бангладеш през последните два месеца, може да се върне след изборите.

Хасина, която поддържа непоколебим надзор от идването си на власт през 2009 година, е упрекната в авторитаризъм , нарушение на правата на индивида, репресии против свободата на словото и угнетяване на несъгласието, след като хвърли в пандиза своите критици .

Нейният главен противник и повторен министър председател, водачът на НПБ Халеда Зия, на процедура е под домакински арест по " скалъпени обвинявания в корупция ", съгласно нейната партия. Нейният наследник и настоящ ръководител на НПБ, Тарик Рахман, е в заточение, откакто против него бяха повдигнати няколко обвинявания, които той отхвърля.

Правителството на Хасина е под напън от западните страни да организира свободни и почтени избори.
 Обвиниха Имран Хан в пренебрежение към изборната комисия
Обвиниха Имран Хан в пренебрежение към изборната комисия

Партията му също има проблеми с регистрацията за изборите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР