Армения заяви, че следващата седмица ще бъде домакин на съвместни

...
Армения заяви, че следващата седмица ще бъде домакин на съвместни
Коментари Харесай

САЩ ще проведат военни учения с Армения въпреки руското присъствие

Армения съобщи, че идната седмица ще бъде хазаин на взаимни военни учения със Съединени американски щати, наречени " Eagle Partner 2023 ", с цел да приготви силите си за присъединяване в интернационалните мироопазващи задачи.


Арменското министерство на защитата съобщи, че ученията ще се проведат сред 11 и 20 септември, само че не уточни какъв брой американски и арменски военнослужещи ще вземат участие в тях, заяви " TVP World ".

Русия има военна база в Армения и се счита за водеща мощ в района на Южен Кавказ, който до 1991 година e част от Съветския съюз.

Тя поддържа мироопазващи сили в района, с цел да съблюдава съглашението, което постави завършек на войната сред Армения и Азербайджан през 2020 година - втората, която те организираха след разпадането на Съветския съюз.

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи в изявление за италиански вестник през уикенда, че Русия не е съумяла да отбрани Армения от това, което той назова продължаваща експанзия от страна на Азербайджан. Пашинян допусна, че войната на Русия в Украйна значи, че тя не е в положение да отговори на всички потребности на Армения в региона на сигурността. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР