Армения се обърна към Европейския съд по правата на човека

...
Армения се обърна към Европейския съд по правата на човека
Коментари Харесай

Армения търси помощ за Нагорни Карабах от Европейския съд по правата на човека и от Франция

Армения се обърна към Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), с искане да задължи Азербайджан да спре да бомбардира цивилен обекти, заяви представителството на републиката в Страсбург, съобщи БГНЕС.
" Армения изиска да се приложат краткотрайни ограничения против Азербайджан, по-специално да страната да бъде задължена да спре бомбардирането на цивилен обекти, да се въздържа от безразборни нападателни дейности, атакувайки жители, цивилен обекти и мирни обитаеми места като цели ", се споделя в изказване на страницата на офиса на Армения в Европейски съд по правата на човека във Facebook.
 Съединени американски щати също се намесиха и желаеха Армения и Азербайджан да спрат военните дейности в Нагорни Карабах Съединени американски щати също се намесиха и желаеха Армения и Азербайджан да спрат военните дейности в Нагорни Карабах
Съединени американски щати се причислиха към апелите на интернационалната общественост за преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, съобщи БГНЕС. Дър...
Министерството на защитата на Азербайджан заяви, че арменските въоръжени сили са, съгласно тези данни има убити цивилни. Според арменското министерство на защитата, " е бил подложен на въздушни и ракетни офанзиви ", арменската страна е свалила два хеликоптера и три безпилотни самолета на Азербайджан. Прессекретарят на президента на непризнатата Нагорно-Карабахска република Вахрам Погосян заяви, че мирни селища в Карабах, в това число столицата Степанакерт, са били подложени на артилерийски обстрел. Той прикани популацията да се скрие. Редица страни, в това число Русия, Франция и Германия, приканиха страните да проявят въздържаност.
Премиерът на Армения Никол Пашинян разиска и с френския президент Еманюел Макрон " нападателната позиция " на Турция във връзка с военния спор в Карабах, съобщи ТАСС.
Пашинян обърна внимание на нуждата да се спре възможната интервенция на Турция в спора. " Премиерът насочи вниманието на събеседника Макрон към твърдата, пристрастна и нападателна позиция на Турция и нуждата да се спре възможната интервенция на тази страна. Президентът Макрон изрази дълбока угриженост по отношение на актуалната обстановка и съобщи, че по-нататъшното повишаване на напрежението е недопустимо ", се споделя в известието от Ереван.
Френският президент " смята за належащо да се вземат всички ограничения за преустановяване на военните дейности и за понижаване на напрежението ", настояват от Армения. Пресслужбата на арменския министър председател заяви, че " Макрон акцентира нуждата от усилване на напъните на съпредседателите на Минската група на ОССЕ за възобновяване на мира в района ".
 Азербайджан с формален отговор на арменско изказване, че може да удари арменска АЕЦ Азербайджан с формален отговор на арменско изказване, че може да удари арменска АЕЦ
По отношение на изявлението на представителя на посолството на Армения в България Сатеник Зирекянц, оповестено на www.actualno.com на 6...
Конфликтът в Карабах стартира през февруари 1988 година, когато Нагорни Карабах разгласи отделянето си от Азербайджанската ССР. По време на въоръжената борба през 1992-1994 година Азербайджан загуби надзор над Нагорни Карабах и седем прилежащи района. От 1992 година се водят договаряния за спокойно споразумяване на спора в границите на Минската група на ОССЕ, ръководена от трима съпредседатели - Русия, Съединени американски щати и Франция.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР