Армения и Азербайджан си размениха днес взаимни обвинения в откриване

...
Армения и Азербайджан си размениха днес взаимни обвинения в откриване
Коментари Харесай

Седем войници загинаха при сблъсък между арменски и азербайджански военни части

Армения и Азербайджан си размениха през днешния ден взаимни обвинявания в разкриване на огън в оспорвания район на Нагорни Карабах, където при конфликт на границата починаха общо седем бойци от двете страни, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на изказвания на двете министерства на защитата.

Двете враждуващи прилежащи страни - някогашни руски републики - през последните 35 години неведнъж са воювали за контрола над региона Нагорни Карабах, който е интернационално приет за част от Азербайджан, само че популацията му се състои най-вече от етнически арменци.

Министерството на защитата на Азербайджан заяви, че трима азербайджански бойци са починали непосредственост до оспорвания Лачински кулоар, път с основно значение, който свързва Армения с Нагорни Карабах и минава през азербайджанска територия.

Министерството на защитата на Армения заяви, че четирима арменски бойци са починали, а други шестима са били ранени.

По-рано Ереван упрекна Азербайджан, че неговите сили са разкрили огън по арменски военнослужещи, извършващи инженерни работи покрай село Тех в южната арменска Сюникска област. Армения съобщи, че нейните сили са подхванали " контрамерки ", без да оповестява повече детайлности.

Тех е последното населено място по Лачинския кулоар в Армени, преди да се навлезе на азербайджанска територия.

На собствен ред Баку съобщи, че войските му са били подложени на " натоварен огън " от арменски войски, ситуирани в Сюникска област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР