Армения и Азербайджан се обвиниха взаимно в стрелба в четвъртък

...
Армения и Азербайджан се обвиниха взаимно в стрелба в четвъртък
Коментари Харесай

Армения и Азербайджан се обвиниха взаимно в нарушаване на примирието

Армения и Азербайджан се упрекнаха взаимно в пукотевица в четвъртък вечерта, в нарушаване на съглашението за преустановяване на огъня, поставило край предходната седмица на най-тежките боеве сред двете някогашни руски републики от 2020 година, съобщи Ройтерс.

Изявления на министерствата на защитата на всяка от двете страни упреква другата, че първа е разкрила огън при обновените конфликти по общата им граница.

След двудневни боеве, при които починаха общо близо 200 бойци при започване на предходната седмица, Армения и Азербайджан се споразумяха с посредничеството на Русия за преустановяване на огъня. Ситуацията по границата обаче остана напрегната, отбелязва Ройтерс.

" На 23 септември в 7:40 ч. (8:40 ч. българско време) подразделения на азербайджанските въоръжени сили нарушиха режима на преустановяване на огъня, като откриха пукотевица от разнообразни позиции против позиции на арменската войска , ситуирани в източната част на арменско-азербайджанската граница " написа през днешния ден арменското министерство на защитата в пост във Фейсбук. " Вражеският огън беше подтиснат с ответни дейности ", добави то, като не заяви за жертви от арменска страна.

з
Скоро след арменското изказване азербайджанското министерство на защитата излезе с отговор, в който се споделя, че Армения първа е разкрила огън .

В изказването написа, че арменските въоръжени сили са разкрили огън по три разнообразни региона по общата им граница, " спорадично обстрелвайки позиции на азербайджанските въоръжени сили с оръжия с друг диаметър " в продължение на 9 часа, започвайки в 23:45 ч. през вчерашния ден.

В текста, оповестен в Telegram, азербайджанското министерство на защитата даде да се разбере, че е взело " съответни ответни ограничения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР