Армасао дош Бузиош (Armação dos Búzios) се намира на около

...
Армасао дош Бузиош (Armação dos Búzios) се намира на около
Коментари Харесай

Бразилското градче, което стана известно заради Бриджит Бардо


Армасао дош Бузиош (Armação dos Búzios) се намира на към 180 км източно от Рио де Жанейро и до 60-те години на предишния век е бил малко рибарско селце, до момента в който Бриджит Бардо не го посещава с бразилския си другар. Така Бузиош става прочут и се трансформира в съвременно място за отмора от забързаното градско всекидневие. Днес основният крайбрежен бул. носи името на френската актриса, а посетителите се радват на бронзовата й скулптура.

В същия регион има и друга скулптура, почитаща риболовците.



Бузиош към момента е относително малко и умерено градче без огромни хотелски комплекси. Повечето хотели са в остарели красиви здания в колониален жанр. Нощният живот тук обаче е нещо напълно друго. Всеки уикенд градчето заживява като че ли в друго измерение с помощта на многочислените гости, идващи от Рио (и не само), с цел да се веселят. Дори през слабия сезон представления със самба и танцьорки, като че ли подготвени да дефилират на известния карнавал в Рио, се намират елементарно.



Тъй като разполагахме единствено с три дни, а искахме да обиколим колкото се може повече плажове в региона, се включихме в " тролей " тур. За двучасовата разходка със занимателен гид имахме опция да разгледаме някои от най-красивите плажове в региона. Така към този момент знаехме къде желаеме да прекараме времето си.





Тези, които ме впечатлиха най-силно, са:

Плажът на костенурката



Въпреки че не същестува пясъчна плажна линия, а и вълните се разрушават в скалите много мощно, гледката към отсрещната канара с форма на костенурка си заслужава.

Плаж " Фурната " ( Praia do Forno )



Местните споделят, че розовият пясък оказва помощ за реализиране на по-бърз загар, тъй че е належащо да се внимава. Този плаж се намира от другата (задна) страна на скалата с форма на костенурка. Всъщност тук във водата видяхме няколко същински костенурки.

" Бурният плаж " ( Praia Brava )



Както и името му подсказва, това е плаж със съществени талази – задоволително огромни, с цел да се организират точно тук интернационалните надпревари по сърф. От едната му страна, на ската тъкмо над плажа, има два чилаут бара с огромни кревати, идеални за релакс и свежи коктейли. За другата му част (с розовия пясък) се твърди, че е нудистки плаж.



Любопитно: във водата, откакто вълните се разбият, розовият пясък наподобява като златен прашец. Никога не бях виждала нещо сходно!

Плажовете " Азеда " и " Азединя "



Намират се на към 10-минутна разходка от " Костния плаж " (Praia dos Ossos). Макар и да следвахме локалните, които вървяха пред нас, за миг имах възприятието, че сме се изгубили, откакто изкачихме един хълм и се оказахме пред рушаща се постройка. И тъкмо когато към този момент съществено се притеснявах, хубостта на залива стартира гладко да ми се разкрива. Слизайки по стъпалата надолу, първо се озовахме на " Азеда ", който изглеждаше като непокътнат за локалните. " Азединя " е по-малкият плаж, ситуиран на другия завършек на залива, прикрит измежду растителност и висок скалист бряг. Мястото е извънредно красиво, а водата е кристално бистра, само че в цялостен контрастност с упованията за това райско местенце е и пъклен студена.

Бузиош ме изненада извънредно прелестно!

 

Randomly Blogging Around е план, отдаден на преследването на фантазии, в това число и на тези леко позабравените, които с времето по една или друга причина са останали на назад във времето. Мина твърдо има вяра, че забързаното всекидневие няма никакво право да й лишава фантазиите и споделя прекарванията си без филтър и розови очила в блога си и в Инстаграм.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР