Арктическите условия доведоха до най-ниската избирателна активност от десетилетия на

...
Арктическите условия доведоха до най-ниската избирателна активност от десетилетия на
Коментари Харесай

Температурите под нулата в Айова доведоха до най-ниската избирателна активност от десетилетия

Арктическите условия доведоха до най-ниската изборна интензивност от десетилетия на републиканската секта в Айова в понеделник вечерта, като малко повече от 110 000 гласоподаватели са дали своят вот за определения от тях претендент, съгласно към държавната републиканска партия.

Температурите в щата Хоуки се движеха сред най-високата от 1 градус по Фаренхайт и най-ниската от минус -8 - със зли ветрове се усещаше като 25 по-ниски, съгласно Националната метеорологична работа и Fox Weather.

По-малко от 19% от дейния републикански електорат на щата – повече от 594 000 на брой, съгласно кабинета на държавния секретар на Айова – самоуверено са издържали на дълбокото заледяване, с цел да вземат участие в събрания в 1657 изборни секции.

Но гласоподавателите въпреки всичко се появиха в по-голям брой, в сравнение с през 2000 година, когато към 86 000 републиканци от Айова гласоподаваха при температури, които доближиха най-малко 5 градуса, с цел да донесат на тогавашния губернатор на Тексас Джордж У. Буш победа в н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР