Аржентинското правителство замрази цените на над 1400 домакински стоки до

...
Аржентинското правителство замрази цените на над 1400 домакински стоки до
Коментари Харесай

Аржентинското правителство замрази цените на над 1400 стоки

Аржентинското държавно управление замрази цените на над 1400 домашен артикули до началото на 2022 година в опит да ограничи инфлацията, като прокара мярката със мощ, откакто договарянията с основната камара на хранителната промишленост в страната се разпаднаха, предава Reuters.

Компаниите нямат право да покачват цените през идващите 90 дни, съобщи аржентинският държавен секретар по търговията Роберто Флети.

Лявоцентристката администрация на президента Алберто Фернандес, която желае да ограничи покачването на цените преди междинните избори през ноември, издаде резолюция за фиксиране на оптималните продажни цени на 1432 продукта за всеобщия пазар до 7 януари.

Южноамериканската нация се бори за прекъсване на растежа на инфлацията, която скочи до 3,5% за месец септември и е с годишен ритъм от над 50%, което понижава спестяванията и забавя икономическия напредък.

Аржентина, в миналото богата страна, е в тежка икономическа и финансова рецесия, заради раздутия държавен уред, ниската продуктивност в индустрията и огромната сива стопанска система. Стойността на песото продължава да понижава, а задълженията порастват.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР