Аржентинският ултрамаратонец Хуан Пабло Няма Савонити се готви за поредното

...
Аржентинският ултрамаратонец Хуан Пабло Няма Савонити се готви за поредното
Коментари Харесай

Аржентински ултрамаратонец атакува световен рекорд

Аржентинският ултрамаратонец Хуан Пабло Няма Савонити се готви за следващото съществено предизвикателство в живота и кариерата си. На 1 януари 2019 година той ще застане на старт за нещо в действителност грандиозно. Аржентинецът ще се опита да пробяга дистанцията от Аляска (САЩ) до Ушуая (Аржентина).

Маршрутът стартира в залива Прудоу (Аляска) и приключва в Ушуая (Аржентина). По време на своето ултрапътешествие Савонити ще премине през Съединени американски щати, Канада, Мексико, Гватемала, Ел Салвадор, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу, Чили и Аржентина. Целият машрут ще бъде оповестен скоро.

Аржентинецът търси един или повече спонсори, които да го поддържат с логистиката и всички нужни материали за това премеждие. След като към този момент има нужната поддръжка и стартира да бяга, той възнамерява да събира пари за щедрост - 1 $ на километър.

Нещо повече - Савонити не просто ще се опита да премине по маршрута, само че и да гони международен връх, като задачата му е да се оправи с предизвикването за към 900 дни.

Повече за начинанието на Хуан Пабло Няма Савонити може да научите ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР