Аржентинският град Иларио Аскасуби, който се намира близо до източното

...
Аржентинският град Иларио Аскасуби, който се намира близо до източното
Коментари Харесай

Аржентински град се бори с нашествие на папагали

Аржентинският град Иларио Аскасуби, който се намира покрай източното атлантическо крайбрежие, се бори с настъпление на папагали, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Хиляди папагали в зелени, жълти и червени окраски са навлезли в региона. Според учените повода това да се случи е обезлесяването на близките хълмове. Птиците кълват електрическите кабели на града, причинявайки спирания на тока. Жителите на Иларио Аскасуби са обезпокоени и от звуците, които те издават, и от замърсяването от птиците. 

„ Обезлесяването кара птиците да се доближават към градовете, с цел да намерят храна, заслон и вода “, сподели биологът Даяна Лера и добави, че огромна част от горските масиви на Аржентина последователно изчезват през годините.

През последните няколко години папагалите стартират да дохвърчат в града в търсене на леговище през есента и зимата. През лятото птиците мигрират на юг към скалите на Патагония за размножителния интервал.

Жителите на града са пробвали разнообразни способи да прогонят папагалите, като употребяват звук и лазерни светлини, само че нищо не сработва.

„ Трябва да стартираме да възвръщаме естествената им среда “, сподели Лера. „ Но до момента в който това се случи, сме длъжни да измислим тактики, които да ни разрешат да живеем дружно по допустимо най-хармоничния метод в градовете ни “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР