В момента има много сериозен геополитически дебат. Много е интерсен

...
В момента има много сериозен геополитически дебат. Много е интерсен
Коментари Харесай

Хубавото Наде: Влизането ни и в сухопътния Шенген зависи най-много от изборите

" В момента има доста сериозен геополитически спор. Много е интерсен фактът, че пронацистките и фашистките партии в огромната си част симпатизират на Путин, а той споделя, че се бори против нацистите ", показа някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски във връзка успеха на крайнодясната Партия на свободата на парламентарните избори в Австрия.

Демократичните общества имат свойствата да организират диспути, каквито няма в тоталитарните страни. Част от тези диспути и се употребяват от съперниците на демократичните страни за да се насажда боязън от някои геополитически процеси. В момента двете огромни тематики са мигрантите и войната Русия – Украйна, съобщи тя.

Резултатите от изборите в Австрия слагат доста въпроси пред Европа. Ако водачът на партията на свободата успее да сътвори държавно управление, има опция в Европейския съюзда се сътвори един блок от страни като Унгария, Словакия, може би Чехия и Австрия. Но считам, че няма да се стигне до такава степен, защото ще се задейства имунната система на Европа. Заплахата за демокрацията е нещо, което се регистрира в Европа, уточни Нейнски. в предаването " Още от деня ".

По думите ѝ разпоредбите за взимане на решения в Европейския съюз рябва да бъдат изменени.

В момента залогът е извънредно огромен и Европа не може да си разреши избрани страни да се трансформират в пречка на нейните политики, като постановат несъгласие, означи някогашният външен министър.

Според Надежда Нейнски възможностите на България и на Румъния да влязат и в сухопътния Шенген зависят най-вече от вътрешните избори, а не от външнополитически фактори.

На нас ни би трябвало политическо решение за осъществяване на критериите. Няма по какъв начин България да желае решение, в случай че не излъчва сигнали за предскаезуемост и непоклатимост. Ако имаме ясно проевропейско и реформаторко държавно управление в идващите 4 година, възможностите ни се усилват доста. Усилията на българските политици би трябвало да бъде ориентирано към тези избори. Колкото по-висока еизбирателната интензивност, толкоз е по-голяма вероятността държавното управление да не зависи от инженерни планове, които прокарват олигархични ползи, сподели още Нейнски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР