Войната между Израел и Хизбула затруднява преговорите за освобождаването на

...
Войната между Израел и Хизбула затруднява преговорите за освобождаването на
Коментари Харесай

Хутите са поставили условия за освобождаването на българските моряци - Булевард България

Войната сред Израел и " Хизбула " затруднява договарянията за освобождението на двамата български моряци, които бяха пленени от йеменските хути през 2023.

Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти след началото на евакуацията на български жители от Ливан поради почналата израелска военна интервенция.

Хутите са сложили условия пред българските управляващи, само че Главчев отхвърли да разяснява какви са те.

" Трябва да сме доста деликатни в дейностите си, тъй като хутите са чувствителни. Поставили са условия, които по-добре да не споделям. Ситуацията е деликатна, поставяме старания да спасим двамата българи ", сподели той.

Според Главчев - Любомир Чанев и Данаил Веселинов са в сигурност от възможни нови офанзиви на Израел против пристанище Ходейда в Йемен.

" Посочени са координатите, където се намират българските заложници и плавателният съд. Виждате, че когато се реализират интервенции, те са много прецизни. Това не са измежду задачите на интервенциите, в това може да бъдете сигурни, защото сме дали координатите ", сподели той.

" Всички институции поставяме всички старания да бъдат освободени. Лошото е, че по отношение на това, което се случва сега, още повече се усложнява ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР