Ислямска република Иран изстреля балистични ракети по Израел, съобщи израелската

...
Ислямска република Иран изстреля балистични ракети по Израел, съобщи израелската
Коментари Харесай

Иран изстреля балистични ракети срещу Израел

Ислямска република Иран изстреля балистични ракети по Израел, заяви израелската войска. Сирените за заплаха са прозвучали в цялата страна.

Отбранителните сили приканват изралеците „ да останат нащрек и да следват тъкмо инструкциите на командването на вътрешния фронт “.

„ Когато чуете сирена, би трябвало да влезете в предпазено пространство и да останете там до второ разпореждане “, допълват те.

Малко по-рано Съединени американски щати предизвестиха, че имат данни за такава офанзива. Смята се, че Техеран отвръща на ударите на израелските сили, които обстрелват бастиони на ливанската шиитска групировка „ Хизбула “. В последните дни бяха убити редица нейните главнокомандващи, измежду тях и водачът Хасан Насрала, показва Нова телевизия.

В понеделник от Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че Израел провежда ограничени наземни интервенции в прилежащ Ливан. Малко по-късно израелската войска издаде предизвестие жителите на южните покрайнини на Бейрут да се изтеглят заради планувани удари против цели на „ Хизбула “. 

Израелските военни разкриха, че през нощта са нанесли „ прецизни удари ” по няколко обекта за произвеждане на оръжия и инфраструктура на „ Хизбула ” край столицата на Ливан, считано за цитадела на подкрепяната от Иран формация. Ударите сред Израел и шиитската формация продължиха и във вторник. Призивът на Тел Авив е за евакуация в 25 ливански села.

Балистичната ракета е военна ракета, нормално наземна, която лети по балистична траектория, откъдето произлиза и наименованието ѝ. Курсът ѝ се дефинира от законите на астродинамиката и балистиката. Според предназначението си, балистичните ракети могат да се разделят на тактически и стратегически.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР