Русия трябва да се подготви за дълга конфронтация със САЩ

...
Русия трябва да се подготви за дълга конфронтация със САЩ
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Русия е готова за дългосрочна конфронтация със САЩ

Русия би трябвало да се приготви за дълга борба със Съединени американски щати и изпрати многократни предизвестия до Вашингтон за рецесията в връзките. Това акцентира заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, предават РИА Новости и Reuters, представени от " Фокус ".

Войната в Украйна провокира най-сериозната борба сред Русия и Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година - считана за най-опасната рецесия сред двете суперсили от Студената война, която можеше да докара до нуклеарна война.

Конфликтът навлиза в най-опасната фаза до момента, съгласно съветски публични лица. Украинският президент Володимир Зеленски от месеци приканва съдружниците на Киев да разрешат на страната да употребява западни оръжия за удари надълбоко в Русия, с цел да ограничи способността на Москва да подхваща офанзиви.

Рябков, който дава отговор за контрола на въоръженията и връзките с Вашингтон, съобщи, че Москва няма илюзии по отношение на връзките, като се има поради " двупартийният антируски консенсус " в Съединени американски щати.

" Трябва да се подготвим за дълготрайна борба с тази страна. Ние сме подготвени за това във всеки смисъл ", увери Рябков.

" Изпращаме всички предупредителни сигнали към противника, с цел да не подценява нашата увереност ", добави дипломатът.

Президентът на Русия Владимир Путин предизвести Запада предходната седмица, че Москва може да употребява нуклеарни оръжия, в случай че бъде ударена с стандартни ракети, и че ще смята всяко нахлуване против нея, подкрепено от нуклеарна мощ, за взаимна офанзива.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР