Аржентина победи с 2:1 Чили в малкия финал на Копа

...
Аржентина победи с 2:1 Чили в малкия финал на Копа
Коментари Харесай

Изгониха Меси за втори път

Аржентина победи с 2:1 Чили в дребния край на Копа Америка. Така " гаучосите " се утешиха с бронзовите медали, само че капитанът им Лионел Меси отхвърли да получи своя. Той бе изпъден дружно с сътрудника си от Чили Гари Медел за сдърпване още в 37-ата минута.

Двубоят се игра на " Арена Коринтианс " в Сао Пауло. Успеха на " гаучосите " осигуриха рано Серхио Агуеро (12) и Пауло Дибала (22). За Чили утешително се разписа Артуро Видал (59) от дузпа, отсъдена след запис от системата ВАР.

Меси бе с съществена заслуга за първия гол.

Той бе съборен в центъра и извърши фаула още до момента в който чилийците се разправяха със съдията, като изведе Кун Агуеро против вратаря и някогашният шурей на Диего Марадона откри. После Пауло Дибала, който едвам за първи път стартира мач в шампионата, удвои от дребен ъгъл с удар по диагонала.

После реферът сподели директни червени картони на двамата капитани. Чилиецът Медел добре гардира топката пред Меси и тя излезе в навън. Двамата се спречкаха и сблъскаха, а Меси се опита да хване за врата съперника си. Реферът Марио Алберто Диас де Вивар побърза да ги изгони с директни червени картони.

Това бе едвам вторият случай, в който Меси получава червен картон, в мач на националния отбор. Първият е в първия му мач за Аржентина през 2005 година, когато влиза като запаса против Унгария и е изпъден 47 секунди по-късно за удар в лицето на противник, до момента в който гардира топката.

Парагвайският рефер употребява и системата ВАР, само че не бе безапелационен с присъдената дузпа за нарушаване на Джовани Ло Селсо против чилийски състезател.

Реферът изясни изгонването на Медел и Меси с " потребление на афектиран език " и " конфликт с съперник без игра с топката ". Бълхата не се появи на церемонията по награждаването, само че в микс зоната насочи тежки обвинявания за корупция във футбола в Южна Америка.

" Ситуацията с Медел не беше за червени картони. Може би думите ми след мача с Бразилия повлияха, може би това е било подредено от горната страна. Няма да си взема медала, тъй като не желая да ставам част от корупцията, от която страдахме в този шампионат. Няма потребност да поддържам тази липса на почитание към нас. Можехме да продължим до финала, само че ни стопираха. Корупцията и съдиите пречат и на почитателите да се насладят на футбола. Купата е авансово непокътната за Бразилия. Надявам се реферите и ВАР да разрешат на Перу да играе, само че не ми се има вяра ", сподели Меси.

И Медел се изрече, че с Меси са пресилено изгонени. " Съгласен съм с Меси. Не мисля, че даже сме заслужили жълти картони. Арбитърът можеше да се оправи по-добре със обстановката ", съобщи Медел.

Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) реагира на обвиняванията в корупция, които Меси насочи след " дребния край " в Копа Америка. " Неприемливо е, че вследствие на произшествия, характерни за шампионата, бяха излъчени безпочвени обвинявания, които са погрешни и могат да слагат под подозрение честността на Копа Америка. Във футбола от време на време печелиш, от време на време губиш и би трябвало да приемеш изхода на един мач с преданост и почитание, които са съществени полезности на честната игра. Същото важи и за съдийските решения, тъй като и арбитрите са хора и в никакъв случай няма да бъдат съвършени ", споделиха от КОНМЕБОЛ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР