арите са средство, което ни носи спокойствие, понякога може би

...
арите са средство, което ни носи спокойствие, понякога може би
Коментари Харесай

Няколко съвета как да харчим и пестим едновременно

арите са средство, което ни носи успокоение, от време на време може би и парченце наслада. Една част от нас обаче не са наясно по какъв начин тъкмо да ръководят средствата си, тъй че да живеят с възприятие за обилие, без значение какъв брой пари имат.

Ето за какво подготвихме няколко финансови правила, с които да ви помогнем да сте по-организирани и да пестите повече, даже когато харчите.

Обмисляйте всяка покупка

Чували ли сте за правилото 48 , в случай че не – време е да се запознаете с него. Лесно е и доста потребно.

Какво гласи то: "Изчакайте 48 часа, преди да извършите импулсивна покупка "

Концепцията на това предписание се крие в това, че доста постоянно всички ние взимаме импулсивни решения, за които след това съжаляваме. Понякога тези решения взети на база страст се оказват пагубни за нашите финанси, ето за какво, съветваме ви да изчакате 48 часа преди да купите или инвестирате в каквото и да е било.

Ще се изненадате какъв брой доста събрани средства ще имате след 3 месеца, когато ще осъзнаете, че не всяко нещо, което ви харесва в действителност ви е нужно.

Плащайте сметките си в точния момент

Да не дължите пари на никого е най-успокояващото възприятие, когато приказваме за пари. За да не се разделяте с него, плащайте сметките си в точния момент. А и с цел да не останете ненадейно без ток и интернет тъкмо, когато работите от у дома, това е много значимо.

Един от най-лесните способи да плащате сметките си без да се разкарвате до избран офис е елементарен и бърз: изтеглете. Въведете данните за всичките си битови разноски – ток, вода, парно, интернет, телефон и така нататък Приложението ще ви изпраща нотификация всякога, когато е излязла нова сметка.

Плащате я с един клик даже и в 3 измежду нощ и готово! Няма прекъсване на тока, няма вървене по опашки.

Водете си план за бюджета

Ако имаме вяра на Стюарт Уайлд от „ Неписаните правила на парите “, финикийските знаци са чиста сила. Неслучайно главното им качество е да изтичат сред пръстите.



За да предотвратите това и с цел да сте изцяло наясно къде отиват парите ви, съветваме ви да си водите месечен план за бюджета – какъв брой сте заделили, какъв брой сте изхарчили за битови сметки, какъв брой за храна и развлечения.

Най-лесно това става, в случай че плащате всичко онлайн и следите извлеченията в приложението на банката си. В аpp-a на UniCredit Bulbank –, може да получавате и известия за всяко осъществено заплащане, както и дневни или месечни извлечения за придвижванията по сметката ви.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР