Архолози в Египет съобщиха, че продължават да откриват много запечатани

...
Архолози в Египет съобщиха, че продължават да откриват много запечатани
Коментари Харесай

Археолози в Египет продължават да откриват запечатани саркофази

Архолози в Египет оповестиха, че не престават да откриват доста запечатани саркофази в некрополиса Сакара покрай Кайро, пишат международните медии. Преди време точно там бяха открити съвсем 60 запечатани ковчега – едно от най-големите открития в историята на страната.

От Министерството на туризма и антиките към момента не оповестяват точната численост нови саркофази, само че прецизират, че става въпрос още веднъж за запечатани ковчези.

Огромната сбирка от погребални антики и саркофази беше открита в специфични погребални шахти. Според предварителното датиране те са на повече от 2500 години. Измежду скъпите артефакти има и статуетки, които са запазили истинските си цветове и позлата.

Некрополисът на Сакара се намира наоколо до Кайро. Древното гробище е служело на тогавашната столица Мемфис. Там се намира и най-старата пирамида на територията на Египет.

Снимка: Reuters

През септември тази година археолозите в Сакара оповестиха, че са разкрили съвсем 30 запечатани ковчега в една от три погребални шахти с дълбочина сред 10 и 12 метра. На конференция по-рано този месец стана ясно, че разкопките са довели до откритието на общо 59 саркофага.

Откритието ще бъде изложено във „ Великият египетски музей “ в Гиза, който следва да бъде открит. Новото оборудване ще бъде най-голямата изложбена сграда в света, която е отдадена на една единствена цивилизация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР