АрхивДо момента нямахме възможност да действаме, предвид ограничения достъп до

...
АрхивДо момента нямахме възможност да действаме, предвид ограничения достъп до
Коментари Харесай

Андрей Василев: Подготвяме варненския плаж за сезона! За печалба не говорим, борим се за оцеляване!

 Архив
" До момента нямахме опция да действаме, поради ограничавания достъп до алеята и плажа. След като свалим нужната техника, започваме подготовката на пясъчната линия, разчистване, обработка, подравняване, работим като за естествен сезон.

Винаги към 24 май, даже и по-рано, започваме да разкриваме плажа тук-там, където има гости. Надявам се след 13 май, в случай че облекчат режима, в който е страната ни и отпадне изключителното състояние, да може да осигурим достъп.

Ако не, ние по този начин или другояче по контракт, който имаме с страната, сме задължени на 1 юни да осигурим наложителните действия - здравно обслужване, водно избавяне, подготовка на линията с разполагане на избавителните вишки, съблекалните, кошчетата за сметосъбиране. Тази година сме планували разделно сметосъбиране по няколко точки, дезакаризация и дератизация, това което вършим всекидневно. Не сме правили до момента стерилизация, само че в случай че щаба посредством принципала ни Министерство на туризма, се разпореди, ще се прави и стерилизация към зоните, където се плажува, където има чадъри, масички, шезлонги.

Ако считат, че е нужна обработката с кислородна вода, по този начин както се обработват входовете на жилищните кооперации, или по различен метод, и ни дадат указания, за какво не да обработваме и тези зони, които се употребяват.

Имаме подготвеност за разполагане на чадърите на разстояние, задоволително с цел да се съблюдава обществения най-малко като контакт, тъй като постоянно чадърите са били разполагани на разстояние 3,5 метра, тъй че това няма да ни затрудни или да заеме повече от плануваните за свободно плажуване площи. Дори да ги заеме, от плажа 50% са планувани за свободно разполагане, останалата за платено. Няма проблем така, както ни разпоредят. Задължително ще се прави и стерилизация на шезлонгите. 

Цените ще се запазят както до момента по 5 лв. за чадър, 5 лв. за шезлонг. Има предложение за безвъзмездни чадъри и шезлонги, само че ще преценим дали е допустимо. Освен наложителните действия, които имаме имаме и съпътстващи разноски с водното избавяне и здравното обслужване. Това е човешки фактор, който няма по какъв начин да избегнем като разход. Хората знаят, че там където свършва концесионната такса, наемната вноска за един плаж, стартират всички останали разноски. Ако бъде понижена концесионната вноска, а ние за сметка на това създадем чадърите и шезлонгите без пари, може да се мисли. Трябва да се види къде е икономическия баланс. В никакъв случай не можем да приказваме за облага тази година. Това е значимо да го знаят всички. Говорим за оцеляване при тези условия. Най-засегнат остава туристическия бранш, заведенията, хотелите. В други страни подхващат ограничения за узаконяване посредством въвеждане на указания за дезинфекциране и попречване разнасянето на болестта ", изясни за медията ни Андрей Василев.

Той е на мнение, че няма спънки да проработят и заведенията по Крайбрежната алея, стига да се съблюдават избрани условия като разстояние сред масите и съвършена хигиена.

" Особено заведенията навън не виждам да има проблем, когато храната се сервира самостоятелно. Защото на огромна част от концесионерите обектите са директно на плажа и те генерират спомагателен доход посредством тях, в случай че не отворят и не работят, не могат да си заплащат съпътстващите разноски за реализиране на активността ", добави Василев.

Той изясни, че от предходната година има подписан контракт с сдружение за стопанисването на новоизграденото сърф учебно заведение по Крайбрежната алея и се надява, когато рестриктивните мерки паднат или бъдат облекчени, базата да проработи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР