Археолози в Египет отвориха за посетители „прокълната гробница“, в която

...
Археолози в Египет отвориха за посетители „прокълната гробница“, в която
Коментари Харесай

„Прокълната гробница“ в Египет вече приема посетители

Археолози в Египет отвориха за гости „ прокълната гробница “, в която се намират тленните остатъци на хората, които са построили Голямата пирамида в Гиза, оповестява „ Дейли Мейл “ (Daily Mail).

Гробницата отваря порти за туристи за първи път от откриването ѝ преди 30 години .

Пирамидата датира отпреди 4500 години и се намира в региона на „ племенната планина “, покрай пирамидата в Гиза. Експерти от министерството на антиките в Египет са работили по възобновяване и развиването на региона, с цел да отворят повече археологически обекти за посещаване и по този начин да подтикват туризма.

Проклятието на фараоните ли съумява да опази гробницата и саркофага на Тутанкамон

Тайните на Клеопатра, за които не подозираме

Проектът за развиване на платото Гиза включва построяването на посетителски център, административни офиси и туристически центрове и полицейски офиси. Новооткритият регион съдържа гробище за служащи, дружно с гробовете на началника на двореца на фараона, ръководителя на строителните служащи и значима персона, която е била заровена с служащите.

Мястото е затворено от 1990 година

Археолозите считат, че индивидът, който е надзиравал служащите е извършил гробницата с проклятия, с цел да отбрани мъртвите от крадци .

Egypt 'cursed tomb' of Pyramid workers opened to public https://t.co/23QV4guLQ4 pic.twitter.com/XiLV6bniKE
— Billy Bloke (@eBayDownUnder) November 2, 2017
В книгата си „ Долината на златните мумии “ археологът Захи Хауас споделя, че гробницата на строителите на Голямата пирамида в Гиза съдържа предизвестието: „ Всички хора, които влизат в тази гробница, които ѝ създадат нещо неприятно или я унищожат – дано крокодил се изправи против тях във водата и змии да излязат против тях на сушата. Нека хипопотамът бъде против тях във водата, а скорпионите – на сушата “.

Гробницата на началника на двореца на фараона, известна като Нефер Тиет, е добре непокътната и е открито, че има две подправени порти и надписи по стените. Той е имал две съпруги и 18 деца.

Освен, че отваря трите гробници, Ашраф Мохи, общоприет шеф, който дава отговор за региона, в който се намират пирамидите в Гиза, заяви, че

още две гробници, открити в същото гробище, ще бъдат отворени – в това число тази на Хуфу Хаф, наследник на фараон Хуфу ,

който управлявал сред 2589 и 2566 година прочие н. е. Неговата гробница е двойна като северната част принадлежи на брачната половинка му Нефретка, а южната – на самия принц.

Другата гробница е Сешем Нефер 4, която датира от Шестата династия, към 2340 година прочие н. е. Този гроб включва изображения на притежателя на гробницата със фамилията му, заклани бикове и лов на птици и други животни.

Как са били издигнати пирамидите в Египет вижте във видеото горе.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР