Археолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че неандерталците

...
Археолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че неандерталците
Коментари Харесай

Неандерталците умеели да създават оръжия, с които да убиват врагове и животни на голямо разстояние

Археолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис откриха, че неандерталците умеели да основават оръжия, с които да поразяват врагове и добитък на огромно разстояние, заяви уеб сайтът Физ.орг. Откритието трансформира визията за обвързваното с неандерталците софтуерно развиване, защото до момента се предполагаше, че те били неспособни да употребяват комплицирани способи за ловуване.

Учените изследвали шьонингенски копия - артефакти, които са открити през 1994 -1998 година в Шьонинген, Германия, и датират отпреди 300 хиляди години. Става въпрос за най-древните открити в Европа оръжия. Смята се, че принадлежали на хайделбергския човек - тип, който предшествал появяването на неандерталците и е липсващ от лицето на планетата.

Резултатите от проучване с присъединяване на 6-има спортисти посочили, че неандерталците можели да хвърлят с огромна скорост точни копия на въпросните артефакти, убивайки добитък на разстояние до 20 метра.

По мнението на експертите, неандерталците можели да употребяват съвършена за това време тактика за ловуване, без да приближават врагове или животни на рисково близко разстояние.

През октомври м.г. бе оповестено, че археолози от университета A&M в Тексас разкрили върхове на копия на повече от 15 000 години. Това е най-древното оръжие, намерено в Северна Америка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР