Аргументите на управляващите срещу машинното гласуване са абсолютно несъстоятелни, смятат

...
Аргументите на управляващите срещу машинното гласуване са абсолютно несъстоятелни, смятат
Коментари Харесай

БСП не виждат аргументи срещу машинното гласуване

Аргументите на ръководещите против машинното гласоподаване са безусловно несъстоятелни, считат от Българска социалистическа партия. Техническите пропуски не са съображение за анулация на машинното гласоподаване, което е поръчител за бистрота и доверие, разяснява секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов на съвещанието на правната комисия.
До момента чух единствено механически спънки и доводи за въвеждане на машинното гласоподаване, сподели още Попов. Той обърна внимание, че грешките при вписването на резултата от машините не са направени от самите машини.
По думите му претекстът на ГЕРБ, че измененията се вършат, с цел да се облекчи изборната администрация, е безусловно неплатежоспособен. Очевидно е, че това води до неяснота при отразяване на изборите. Най-вече ръководещото болшинство би следвало да се загрижи за прозрачността на изборния развой, безапелационен бе социалистът.
Преди него Йордан Цонев от Движение за права и свободи изясни, че от придвижването няма да поддържат анулацията на машинния избор.
Омбудсманът Мая Манолова обори с обстоятелства изводи от отчета на ЦИК, който пък ръководещите употребяват като мотив за измененията в Изборния кодекс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР