Аргументацията на прокуратурата и въобще цялата ситуация е абсурдна. Не

...
Аргументацията на прокуратурата и въобще цялата ситуация е абсурдна. Не
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП е против преговори с ГЕРБ и ДПС

Аргументацията на прокуратурата и изобщо цялата обстановка е неуместна.

Не можах да допускам, че българската прокуратура може да се занимава с условие на вътрешнопартийна документи и стенограми от съвещание на Националния съвет на партията. Те са добре пристигнали на „ Позитано “ 20, с цел да потърсят каквото им е належащо. Като български жител мисля, че сега би следвало да имат доста по-важна работа. Например с отминалите избори, където сигналите за пазаруване на гласове са несъмнено стотици. Но по тях за жалост нищо не се прави, а в това време ставаме очевидци на едно брутално въвличане в работата на една политическа партия. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на BGonAIR.

По думите му процесите в Българска социалистическа партия не са от през вчерашния ден и през днешния ден, а действието на прокуратурата е в продължение на българския съд, който по невиждан метод се е намесил в политическия живот на социалистическата партия. „ Вместо да отчетат личното си присъединяване в миналата акция, едни избрани хора още веднъж търсят някакви обществени кавги. В събота имаме Национален съвет, където всеки ще може да вземе. В момента няма нещо, което да постанова свикването на Конгрес. Сега на дневен ред е доклада на изтеклата акция и ние несъмнено ще вземем отношение по всички въпроси “, добави социалистът.

„ Видимо е, че имаше разнообразни условия, които доведоха до този резултат. Няма по какъв начин да бъде срив резултат, който повтаря този от предходните парламентарни избори. По-малкото гласове са съизмерими с по-ниския % изборна интензивност, който е под 40 и това е невиждано ниско. Българска социалистическа партия действително излиза с минимум проваляне от партиите, които участваха в ръководството. Винаги, когато сме били в ръководство сме давали приоритет на националните ползи и в никакъв случай не сме слагали партийните каузи на напред във времето, а това води до вреди в електорален проект “, заключи Атанас Зафиров за изборните резултати.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия посочи, че още в хода на акцията, а и цялостното държание на левицата в последните години е, че договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да се водят. „ Поради простата причина, че поради нас те са въплъщение на задкулисието и модела против който се борим. Несериозен е анонса изработен от Борисов и Росен Плевнелиев като модератор звучи като нещо, което е обречено – още преди да е почнало “, уточни той. Зафиров добави, че Българска социалистическа партия биха взели участие в договаряния с Политическа партия, в случай че бъдат поканени, тъй като по думите му е обикновено втората политическа мощ да бъде един от главните мотори за сформиране на съдружен кабинет.

„ Предсрочните парламентарни избори са допустимо най-лошия сюжет за България, имайки поради вилнеещите рецесии и войната наоколо до нас. Дори и поради идното приемане на бюджета, което занапред следва. Има несъмнено и вид служебното държавно управление да предложи вид за бюджет, който да мине през Народното събрание. В едно предишно Народно заседание това се случи. Изключително значимо е подобен бюджет да бъде признат. В страната би следвало да има задоволително запас, защото ние оставихме цялостна хазна и бюджетен остатък. Предстои да влязат и съществени средства по Плана за възобновяване. Хората се вълнуват от инфлацията, идващата зима и дали ще могат да си обезпечат топлото “, изясни той за аргументите, които постановат основаването на постоянно държавно управление.

По отношение на войната Атанас Зафиров съобщи, че Българска социалистическа партия като партия на мира постоянно би адмирирала метод, който поставя преди всичко търсенето на дипломатически решения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР