Арестуваният като водач на въоръжена организирана престъпна група Въльо Петров

...
Арестуваният като водач на въоръжена организирана престъпна група Въльо Петров
Коментари Харесай

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на Ботев

Арестуваният като лидер на въоръжена проведена незаконна група Въльо Петров /49/, се оказа зам. търговски шеф на ФК " Ботев ". Адвокатът му Константин Давчев показа трудов контракт със притежателите на клуба. Днес Окръжен съд гледа дело за ограниченията на неотклонение на Петров и съучастниците му - шефът на " Ботев Гард " Милен Стоянов и служителите на реда Галин Колев и Мартин Ламбрев. Петров, против който има повдигнати пет обвинявания за рекет, обир и насила, се оказа в тежко здравословно състояние- имал строшен гръбнак и ребра, а преди време му е направена интервенция.

Защитникът на Милен Стоянов - юрист Евдокия Кемалова, също показа трудовия контракт на шефът на сигурността на Ботев. Оказва се, че двама от шефовете на клуба към този момент са зад решетките с тежки обвинявания, заяви.

Адвокатът на Галин Колев - Никола Симеонов разясни, че подзащитния му е в отпуск по болест.  Обвинението съобщи, че се води  дисциплинарна инспекция против същия. Защитата на Ламбрев е поета от някогашният председателна Военния съд Румен Катрев. Той даде Заповед на началника на Трето районно за награждаване на полицейския чиновник по отношение на проявен публичен принос и високи резултати. Изборът на юрист надали е инцидентен, поради обстоятелството, че бащата на Ламбрев е боен следовател. 

Според адвокат Катрев има процесуално нарушаване, тъй като настояването за задържането на обвинените не е връчено в период. Адвокат Кемалова означи, че им е връчено в 10.20 часа. Тя приключи с това, че съдът е следвало да забележи този пропуск и да не се преглежда това искане. Според съдът обаче, изказването на Кемалова е безпричинно, тъй като бранителите са се срещнали с материалите по делото и към този момент са подготвени да пледират. 

Четиримата арестувани са привлечени като обвинени за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група  Мартин Ламбрев, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР