Арестуваният 22-годишен Сали П. по случая с убития таксиметров шофьор

...
Арестуваният 22-годишен Сали П. по случая с убития таксиметров шофьор
Коментари Харесай

Потвърдено от прокуратурата: Грабеж е причината за убийството на таксиметровия шофьор от Разград

Арестуваният 22-годишен Сали П. по случая с убития таксиметров водач край Разград таксиметров водач е упрекнат в съзнателно ликвидиране (чл. 199, алинея 2, т. 2 от Наказателния кодекс), като за това закононарушение наказването варира от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Според Окръжната прокуратура в Разград, причина за убийството е опит за обир - тъй като Сали прогирал на ротативка в Германия парите си. Затова той решил да ограби жертвата - 63-годишния Кр. И.
По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в региона на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият удар прерязва сънната артерия на жертвата. След това съумява да извлачи тялото му отвън автомобила в гористата околност, където е и открито от проверяващите, като взема 20 лв. от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на водача. По-късно изхвърля таблета, който е открит счупен.
На местопроизшествието, без да знае за осъществения обир, съпроводен с убийството на Кр., стопира жена, пита дали е станала злополука и предлага да помогне. Сали ѝ изяснява, че е аварирал, качва се в нейната кола и дамата го води в центъра на Разград. Камера е засякла причинителя на закононарушението в 21:38 часа.
След това проиграва ограбените 20 лв. и отива при момиче, в чийто дом проверяващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, дружно с мобилния телефон, 22-годишният изгаря. Задържан е в кв. " Орел " в Разград.
Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския областен съд за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража " на Сали П. Съдебното съвещание е планувано за 18 часа през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР