Арестуваните във Франция мароканци, празнуващи класирането на националния си отбор

...
Арестуваните във Франция мароканци, празнуващи класирането на националния си отбор
Коментари Харесай

Броят на арестуваните фенове на Мароко расте главоломно

Арестуваните във Франция мароканци, празнуващи класирането на националния си тим на полуфинал на Световното състезание в Катар, към този момент са 170 на територията на цялата страна, заяви организация Франс Прес. Както е известно, нощес в Катар тимът от северноафриканската страна се наложи с 1:0 над Португалия и ще спори с Франция на последния стадий преди мача за купата.

По данни на полицията и префектурите в Париж, единствено в столицата задържаните са 100, като 80 от тях са въдворени под стража. В групата на 80-те в арестите, 23-ма са малолетни. На множеството арестувани им е предявено обвиняване за осъществено принуждение в група с други лица във връзка с представителите на властта, в отвод да се подчинят на полицейска заповед, вандализъм и предпазване на пиротехника и взривни материали.

Рано сутринта телевизия БМФ заяви за 42-ма арестувани, само че тогава данните включваха разбор на полицейските сводки до 11.00 часа сутринта.

В останалите градове са арестувани 70 души, като множеството от тях са прибрани в арестите поради мятане на предмети против полицията, отвод да се подчинят на полицейска заповед и нарушение на частна благосъстоятелност (потрошени коли или витрини на магазини).

Агенция ФП оповестява, че данните са единствено от работата на полицията, като сводка от акции на жандармерията в квартали или региони с преобладаваща мароканска диаспора не е оповестена.

Но марокански емигранти има освен във Франция – някогашната метрополия, а и в много други европейски градове. Още по време на мача с Белгия столицата на кралството и седалище на редица европейски институции пострада от безредиците на мароканците.

Полицията в Париж към този момент изясни, че очаква  към 20 хиляди мароканци да излязат на Шанс д’Елизе за полуфиналния мач с Франция, като към този момент е взела ограничения празненствата да преминат спокойно.

В Нидерландия три града бяха най-засегнати и се наложи полиция и органите за битка с безредиците да излязат по улиците в Амстердам, Ротердам и Утрехт късно нощес, с цел да успокоят емигрантите от Африка. В Амстердам много от тях са задържани, откакто са си разрешили да изстрелят ракети, бомбички и други подръчни предмети по полицията. По-малко задържани има в Ротердам, а в Утрехт са се разминали единствено с изпочупени стъкла.

В Брюксел тържествата са почнали спокойно и културно, само че се е стигнало до 60 арестувани жители на Белгия от марокански генезис, откакто не са се съобразили с направена от полицията забележка да съблюдават възпитание. В Милано пък един северноафрикански почитател е потърпевш с нож и е в болничното заведение за интервенция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР