Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от

...
Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от
Коментари Харесай

Съдът обяви за незаконен бруталния арест на студенти на протестите

Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от полицията по време на антиправителствените митинги предишното лято, е противозаконен. Това е решил Софийският областен съд, който анулира полицейската заповед за задържането на Марчев.

В заповедта за задържане полицията не е описала никакви условия, които да обосноват повода за ареста.  " Задържането на Евгени Марчев не покрива нито стандарта за правда, нито този за непроизволност като основополагащи правила при ограничение правото на независимост ", се споделя в решението на съда, представено от. Пред Софийския областен съд Министерство на вътрешните работи пази законността на дейностите си и пледира, че полицията не се е нуждаела от задоволително доказателства, които да откриват виновността на Марчев, с цел да бъде задържан. В рамките на делото обаче се схваща, че полицията не просто не е имала задоволително доказателства - тя не е имала никакви доказателства.

Решението на районния съд за Марчев не е дефинитивно и Министерство на вътрешните работи може да го оспори пред административния съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР