Арда надви ЦСКА 1948 с 3:2 като гост в последен

...
Арда надви ЦСКА 1948 с 3:2 като гост в последен
Коментари Харесай

Арда надигра ЦСКА 1948 в края

Арда надделя ЦСКА 1948 с 3:2 като посетител в финален дуел от 13-ия кръг в Първа лига. На Националния стадион „ Васил Левски “ двата тима предложиха зрелищен конфликт, който в последна сметка отиде в интерес на кърджалийците след късен гол на Спас Делев.

Възпитаниците на Георги Чиликов поведоха с два гола в разстояние на пет минути след първия половин час игра в столицата. Първо, Лазар Марин си означи автогол, а малко по-късно Алекс Петков повиши на 2:0 след асистенция на Спас Делев. Домакините, водени от някогашния ментор на Арда Николай Киров бяха по-активният тим преди почивката, само че губеха в резултата след единствените два точни удара в срещата.

След паузата „ алените “ се върнаха в мача с ранен гол на българския национал Ивайло Чочев в 57-та минута. Той оползотвори подаване на Ангел Бастунов. Около четвърт час преди края на постоянното време армейците стигнаха до равнене след точната намеса на Симеон Петров, който получи пас от Галин Иванов. Въпреки напъните на домакините, Арда си потегли към Кърджали с трите точки след късното попадение на Делев минута преди приключването на постоянните 90.
Така, гостите се изкачиха на осма позиция в класирането с актив от 14 точки, колкото имат още отборите на Левски и Локомотив (София), само че с по-лоши голови разлики. ЦСКА 1948 е 12-и с 11 пункта. В идващия кръг Арда приема Ботев (Враца), до момента в който „ алените “ са посетители на ЦСКА.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР