Арда е новият член на Първа лига. В решаващ бараж

...
Арда е новият член на Първа лига. В решаващ бараж
Коментари Харесай

Арда влезе в Първа лига

Арда е новият член на Първа лига. В решителен бараж отборът от Кърджали победи Септември с 1:0 след продължения. На ст. " Локомотив " в Пловдив прецизен беше резервата Ахмед Осман (112).

Двата тима изцяло предстоящо започнаха предзпазливо, като първият рисков удар беше в 22-ата минута на Дарко Глишич от Септември, който обаче прати топката край гредата. В края на първата част се откри късмет за кърджалийци, само че Лукас Мартинс не съумя да овладее добре топката и тя беше изчистена от защитник на Септември.
Второто полувреме не се различаваше изключително от първото. А в 71-ата минута Иван Коконов беше изведен очи в очи с вратаря на Септември Валентин Галев, само че пропусна златен късмет да открие резултата за втородивизионния тим. Подаването беше на Ивайло Найденов. В последните минути септемврийци се активизираха, като сътвориха две положителни офанзиви след 80-ата минута. И в двете обстановки обаче Здравко Димитров стреля неопределено.

В 1-ата минута на продължението софиянци останаха 10 на терена, откакто младежкият национал Асен Чандъров получи втори жълт картон за фаул и трябваше да напусне терена. С човек повече кърджалийци подвигнаха оборотите и на два пъти бяха покрай гол, само че Деян Лозев пропусна.

В 112-ата минута неточност в отбраната на Септември сбърка. След хвърлен тъч от ляво топката попадна в Митко Плахов, който нахлу до аутлинията и върна топката обратно. Алексиев се размина с топката, само че от 10 метра ветеранът Ахмед Осман вкара благодарение на гредата - 0:1.

Минута по-късно двата тима останаха с по един човек по-малко, откакто Ахмед Осман събори Борис Галчев при спринт обратно. Галчев го удари и по този начин двамата трябваше да поемат към съблекалните. До края септемврийци пробваха бурен взлом, само че изпадат след два сезона в елита.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР