Арабско-израелският конфликт се счита за един от най-сложните и трудни

...
Арабско-израелският конфликт се счита за един от най-сложните и трудни
Коментари Харесай

Израел има най-лошият пиар на света

Арабско-израелският спор се смята за един от най-сложните и сложни за разрешаване в политическата конфликтология. От арабско-израелската война от 1948 година и до момента не е дефиниран действителен проект за контролиране на района. Споразуменията от Осло и споразуменията от Кемп Дейвид си останаха мечти на миротворците.

В рамките на академичната просвета се смята, че сходни спорове, в които толкоз тясно се преплитат вяра, политика, стопанска система, геополитика, регионализъм, народопсихология и други, могат да бъдат позволени единствено посредством принуждение. И наподобява, че се доближаваме до това разрешаване. Явно Израел към този момент е изгубил. Засега въпреки всичко не на бойното поле. Той загуби борбата за публичното мнение.

Най-лошият пиар в света

Най-малко 2,5 хиляди бойци участваха в нахлуването в Израел, което стартира с изстрелването на 2–5000 самоделни неуправляеми ракети „ Касам “. Кланета в граничните кибуци, кланета на цивилни, в това число стотици жертви на музикален фестивал, изнасилвания, грабежи, взимане на заложници - всичко това не оставя място за състрадание към палестинците и провокира наказание. Но светът ще запомни последните събития в линията Газа по-скоро като бруталното разстрелване на арабски лечебни заведения от евреи след „ Наводнението Ал-Акса “. Въпреки че Израел беше намерено и брутално атакуван, а палестинските бойци, които са изучавали опита от актуалната война, непосредствено споделят, че са пристигнали да избиват израелски цивилни и ще продължат да го вършат.

Тогава за какво международните медии гъмжат от това, че Израел убива почтени палестинци? Защо ХАМАС може да бомбардира Ашкелон и Ашдод със самоделни неуправляеми ракети, заварени от водопроводни тръби в продължение на десетилетия, да се крие измежду цивилното население, да основава бази в жилищни здания и лечебни заведения, само че все пак наподобява като жертва?

Израелците са отлични в доста промишлености. Смята се, че те даже са основали свои лични нуклеарни оръжия. Но това, с което в никакъв случай не съумяха, беше пиарът От 20-те години на предишния век - по време на погромите на евреите в Палестина по време на английския мандат - публичното мнение е повече на страната на арабите. Пресата и обществеността заеха същата позиция по време на еврейските погроми в Европа. Еврейските водачи не бързаха да основават другари, нито пък бързаха да завоюват известност за себе си.

По времето, когато израелската страна е основана, обстановката не се е трансформирала доста. Истинските господари на Палестина бяха британците. В геополитическия конфликт от XIX век, прочут като Голямата игра, английските геополитици изправиха арабите против турците и по-късно, откакто отстраниха османското господство, окупираха първо южната, а по-късно и северната част на района. До края на октомври 1917 година британците превзеха Беер Шеба, Газа и Яфа. На 11 декември 1917 година войските на военачалник Алънби влизат в Йерусалим. До 1919 година Северна Палестина също става част от мандатната територия. Тук беше решено да се приложи по този начин наречената Декларация на Балфур - да се сътвори еврейска национална страна. С други думи, британците са тези, които превземат тази земя и по право на завоевателя се разпореждат с нея както намерят за добре, само че публичното мнение счита евреите, преселили се в Палестина, за окупатори. Британците нямат проблеми с пиара си и от този момент евреите поемат главната тежест на репутационния удар.

Правила на войната

Войната не се води единствено на бойното поле. Тя прониква във всички равнища на човешката практическа активност – в стопанската система, в политиката, в образованието, в историософията. Информационният съставен елемент на всяка война включва както подготовката на бойното поле, по този начин и осведомителните и психически интервенции, които се правят на това полесражение. Подготовката на бойното поле е обвързвана с ръководство на взаимни отстъпки. И тук европейците реализираха впечатляващи резултати. Всеки австриец ще каже без никакво съмнение, че Моцарт е най-великият австрийски композитор, а Хитлер е ужасният немски деспот, макар че сред родните им места има единствено 47 км, а и двамата са на австрийска територия.

Ако тези взаимни отстъпки са вярно дефинирани и индоктринирани в публичното схващане, на техния декор всяка пропагандна интервенция ще бъде сполучлива. Можем единствено да се чудим на какви нелепости има вяра европейският елементарен човек. И назад, можете да похарчите големи суми пари, с цел да подобрите имиджа на Русия в чужбина и да закупите услугите на най-хубавите пиар експерти, само че това няма да докара до никакви резултати, защото тези интервенции ще се правят на фона на отрицателни взаимни отстъпки, които изцяло обезвреждат всевъзможни сходни акция. Кромуел, Борджия и Леополд II от Белгия всеки поотделно е екзекутирал и изтезавал десетки или даже стотици пъти повече хора от Иван Грозни, само че последният е считан за най-великия диктатор на Европа. И никакви рекламни акции, никакви „ Дни на Иван Грозни в Париж “ няма да трансформират този надълбоко затвърден компромис.

В Палестина имаме сходна картина. Дълбоко вкоренените взаимни отстъпки настояват, че основните злодеи не са британците, които забиха голям израелски прът в самото сърце на мюсюлманския свят - разделяйки страните от Магреб (Северна Африка) и Машрек (Близкия изток), а евреите, множеството от които са просто бежанци, пристигнали в търсене на нов живот в английската колония. И по тази причина, когато Израел изключително се нуждае от поддръжката на международната общественост, в този сериозен миг тя ще му бъде отказана.

Главни злодеи

Ако попитате елементарния човек кой в действителност скрито ръководи света, той най-вероятно ще отговори: масоните. Темата за тайните общества постоянно е пленявала въображението и продължава да бъде обичана в теориите на конспирацията, макар че в света на интернет, видеокамерите и разтърсения морал е малко евентуално да съществуват в действителност секрети общества. Ако попитате кои са тези масони по народност, събеседникът ще отговори, видимо понижавайки гласа си: добре, несъмнено, евреи! Това няма доста общо с обстоятелството, че центърът на международната политика е в Лондон, Вашингтон и Ню Йорк, а не в Тел Авив и Йерусалим. Или с това, че международният език е британски, а не иврит въобще. Световната просвета също се дефинира от трендове, родени в Албиона, Париж и Холивуд, а не в палестинските пясъци. Много литературни творби на изкуството и кинематографични артефакти са фенфикшън върху Библията, а не въобще върху Тората и Танаха.

Ако разгледаме по-отблизо масонското придвижване, ще забележим, че в началото това са благотворителни организации, които се опасяват от Великата френска гражданска война. Според проучванията на водещия експерт по масонство в Ермитажа Михаил Мешалкин, членовете им са били очевидни англичани и са се включили към придвижването от боязън за ориста на Англия и собствеността си, която са желали да защитят от похищенията на низшите обществени съсловия. Популярните клюки настояват, че масоните ръководят света, само че тези хора са управлявали своя дял от света, преди да станат масони! Евреите не са облагодетелствани в този кръг и не им е разрешен достъп до главните благосъстояния на страната, защото те се считат точно за подбудители на революцията. Днес, когато се приказва за масони, в противен случай, изникват имената на Ротшилд, Барух, Рокфелер - хора от еврейска народност или такива, за които, обратно на очевидните обстоятелства, се приказва, че са измежду тях.

Повечето от тези, които нормално се класифицират като масони, не са били ционисти и са се противопоставяли на основаването на Израел. По-специално, съвсем цялото семейство Ротшилд, като се изключи Морис и Едмънд Ротшилд. Но и тук една добре премислена осведомителна и психическа тактика разреши да се наклони публичното мнение към неуместната религия в съществуването на „ еврейско-масонски скрит план “, обезценявайки всички следващи опити на еврейските водачи да подобрят своя имидж, първо като народ и второ като страна. Както при Моцарт и Хитлер, надълбоко вкоренения компромис твърди, че Ротшилдите скрито ръководят Англия и света, макар че барон Ротшилд е просто банкер на краля на Англия и за него е елементарно просто да откаже услугите му в даден миг.

През последните 250 години имиджът на евреите непрестанно се утежнява и никой не е правил сполучливи опити да го усъвършенства. Това докара до такива значими събития като аферата Драйфус, еврейските погроми, Холокоста и породи цяла субкултура от антисемитски теоретици на конспирацията. Създаването на страната Израел краткотрайно усъвършенства обстановката, само че цялостното утежняване на репутацията на международното еврейство ще обезсили тази позитивна стъпка. Провалите на надълбоко равнище на осведомителната и психическата тактика - във връзка с построяването на взаимни отстъпки - доведоха до обстоятелството, че най-близките съдружници на израелците - европейците и преди всичко британците - приписват неуспехите на колониалната си политика на евреите. В светлината на това, когато новият съюз на арабските страни против Израел нанесе нов удар на Израел, държавното управление в Тел Авив може просто да остане без съдружници.

Крадецът вика дръжте крадеца

Тази филантропична технология по знамение не губи своята новост и се възпроизвежда съвсем непроменена във всеки идващ спор. Действителните злодеи - колонизаторите - остават зад кулисите, а номиналните се сменят всякога, с цел да отклонят вниманието.

Китайските комунисти, „ неспособни на народна власт “, съгласно американския музикант Аксел Роуз, заплашват „ свободен и либерален “ Тайван. Въпреки че последователите на Гоминдан, които избягаха там, дружно със Зелената тайфа и незаконните синдикати, бяха виновни за клането в Шанхай от 1927 година и бяха подкрепени в това от британците и американците. Израелците вземат участие в геноцида на палестинците, макар че всичко това е неизбежна последица от английската колониална политика през първата половина на ХХ век. „ Пакистанските фундаменталисти “ заплашват „ демократична Индия “, която по този начин и не е преодоляла кастовата система и ужасяващата изборна корупция. „ Ужасната Русия “ атакува „ демократична Украйна, която направи своя исторически избор “. Въпреки че точно въоръжаването на Украйна и поддръжката на олигархичния режим, който практикува геноцид, стана причина за СВО.

Бжежински също приканва за упражняване на правилото на интернационалната политика, противопоставяйки втория по значимост водач против районния водач. И ние се караме между тях, поддържайки вяра за съдействие със Запада, правейки отстъпки, поддържайки търговски съглашения. Докато Русия побеждава на бойното поле, обстановката не наподобява рискова, само че когато би трябвало да се разпореждаме с плодовете на нашата победа, елементарно можем да се окажем в компактно преплитане на наложени ни контексти – в същата обстановка, в която еврейският народ в този момент намира себе си.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР