Аптечният бос Веселин Марешки сякаш танцува по жарава, лутайки се

...
Аптечният бос Веселин Марешки сякаш танцува по жарава, лутайки се
Коментари Харесай

Марешки пак се счепка с Патриотите

Аптечният необут Веселин Марешки като че ли танцува по жарава, лутайки се сред ГЕРБ, опозиционността и новото си амплоа на родолюбец. Макар че желае да е друг от ръководещите, отново се примъкна до тях, след което захапа Патриотите, за чийто площад се бори. Това пролича и от следващия му извънреден брифинг в коридорите на Народното събрание.

Марешки и партията му "Воля " ще продължат да поддържат властта и няма да гласоподават за вота на съмнение на държавното управление поради политиката му в бранш "Сигурност ", който левицата се кани да внесе още другата седмица. Това стана ясно от объркания му отговор на журналистически въпрос в сряда (13 юни). Лидерът на "Воля " в началото не пожела да отговори непосредствено на въпроса. Вместо това той потегли да изяснява, че обстановката в бранш "Сигурност " не била на равнище, само че тя не се променяла през годините и била такава, каквато и при държавното управление на Орешарски. По думите му, един подобен избор на съмнение би трябвало да мине, само че по-късно щяло да има избори, след които Народното събрание щял да се преповтори. Докато българският народ не откри своята опция, няма смисъл от нови избори, изясни още Веселин Марешки.

"Докато не спрат да ни облъчват непрекъснато с подправени вести, че алтернативата е Българска социалистическа партия, че същинските патриоти са тези, които се потвърждават единствено с каузи през годините - те надали не ще отпаднат от Народното събрание, до тогава няма смисъл да се прави това упражнение ", заразсъждава новоизлюпеният националист. След гледище да каже ясно дали ще поддържат вота на съмнение, Марешки съобщи: "Току-що ви обясних - няма да го подкрепим, тъй като е безсмислен… ", тросна се водачът на "Воля ".

След това той се нахвърли за следващ път върху военния министър Красимир Каракачанов, този път във връзка злополучния случай с хеликоптер Ми-17, при който починаха двама летци. Марешки напомни, че неотдавна е желал оставката на Каракачанов, и в този момент той трябвало да поеме политическата отговорност, обвинявайки го за незадоволителния брой летателни часове на бойните водачи. Водачът на "Воля " заплаши, че ще даде Министерството на защитата на прокуратурата поради злополуката с Ми-17. Не можело да се назначава "сульо и пульо за министър на защитата ", сподели той по адрес на Каракачанов и го упрекна, че не е отпуснал пари за образованието на летците.

Веднага пристигна и ответният удар от "Обединени патриоти ". Председателят на парламентарната им група и водач на "Атака " Волен Сидеров съобщи, че не е редно Марешки да употребява трагичния случай за искане на оставки. Той предизвести, че водачът на "Воля " би трябвало да си отговори на въпроса дали е подготвен за избори, тъй като оставката на Каракачанов значи разпадане на обединението.

Съпартийците на Каракачанов от Вътрешна македонска революционна организация бяха по-остри. Те посъветваха Марешки да не приказва по тематиката за защитата, тъй като е незапознат. И му подсетиха за личните му обвинявания, поради които основният прокурор изиска депутатския му имунитет. "Прокуратурата да отговори първо на повдигнатите обвинявания на Марешки, тъй като в последните месеци не се приказва по тематиката ", прикани организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов. "Нека Марешки да дава отговор на тези въпроси, а не да се занимава с неща, които не схваща, и да прави некомпетентни изявления ", даде му ум Патриотът.

Волен Сидеров обаче концентрира вниманието на репортерите върху един различен въпрос, като ги прикани да вдигнат взор от оставките и вътрешномахленските кавги и да видят действителната конюнктура - "защо ни оставиха беззащитни нашите натовски сътрудници ".

Марешки пък нахока публицистите, че не вниквали добре в това, което приказва, сърдит на въпроса дали не му тежи на съвестта злополуката с Ми-17, в случай че неговата партия единствена се разгласи срещу плановете за рационализация на армията. "Ние не сме споделили, че не сме за превъоръжаването, само че единствено в случай че останат пари отвън опазването на здравето и обществената сфера ", извъртя се той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР