Април е бил най-смъртоносният месец в Швеция за последните 27

...
Април е бил най-смъртоносният месец в Швеция за последните 27
Коментари Харесай

Швеция отчете рекордно висока смъртност през април

Април е бил най-смъртоносният месец в Швеция за последните 27 години, излиза наяве от формалната статистика, представена от осведомителните организации. Регистрираните смъртни случаи единствено за предишния месец са 10 458. По-висок е бил броят на умрелите през декември 1993 година, когато те са били 11 057 души. Това е била и най-смъртоносната година в Швеция от 1918 година насам, когато избухва пандемията от испанския грип. През 1993 година общият брой на смъртните случаи в страната е бил 97 008.

Резкият скок на смъртните случаи през предишния месец се дължи на ковид. Властта в Стокхолм не предприе строги ограничавания в битката с COVID-19 и даде най-вече жертви от всички скандинавски страни. При население от към 10 млн. души пандемията взе към 3700 жертви от началото на март, когато в Швеция бе регистриран първият случай на болестта с съдбовен излаз. Общият брой на инфектираните е около 30 400. Според Шведската статистическа работа смъртните случаи от COVID-19 към този момент не надвишават жертвите на сезонния грип от декември 1993 година и от януари 2000 г. Починалите по отношение на числеността на популацията през януари 2000 година са били 110,8 души на 100 000 души, а през април т.г. това съответствие е 101,1 на 100 000 души, изясняват от статистическата работа.

 

ПРИЗНАНИЕ
 

Шведският главен държавен епидемиолог Андерс Тегнел преди дни призна, че е изненадана от огромния брой жертви на ковид. Той е в основата на спорния метод, който страната избра да приложи срещу пандемията.  " Длъжен съм да кажа, че в никакъв случай не сме изчислявали толкоз доста смъртни случаи. Очаквахме повече хора да се разболеят, само че високата смъртност ни изненада ", сподели Тегнел в онлайн предаване. Главният държавен епидемиолог изясни, че необикновеният подход в огромна степен е разчитал на хората да съблюдават обществена отдалеченост, без да са въведени публични условия. „ Броят на умрелите е нещо, което доста ни тревожи ", прибавя Тегнел.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР