Apple прибягна до съкращения след проваления проект за електрическа кола(снимка:

...
Apple прибягна до съкращения след проваления проект за електрическа кола(снимка:
Коментари Харесай

Съкращения в Apple след закриване на автомобилния проект


Apple прибягна до съкращения след проваления план за електрическа кола
(снимка: Apple)

Apple уволнява 614 служащи в Калифорния като разследване от закриването на плана за основаване на личен автомобил. Това е пър вият важен кръг от съкращения на работни места в компанията след пандемията от коронавирус .

Засегнатите чиновници на Apple са работили в осем разнообразни уреди в Санта Клара, съгласно WARN известие. Работниците са публично осведомени за съкращенията на 28 март, а измененията влизат в действие на 27 май, прецизира CNBC, базирайки се на документите.

Apple не е принудена да прави огромни съкращения като своите съперници, значително тъй като производителят на iPhone растеше по-бавно от останалите играчи на пазара по време на пандемията.
още по темата
Новината идва седмици откакто Apple анулира дълготраен план за създаване на електрическа самоуправляваща се кола с екип, прочут като Special Projects Group.

Въпреки че известието в Калифорния не загатва съответните планове, по които се редуцират работни места, нито едно от местоположенията в документите не е в централата на Apple в Купертино, а в по-малки сателитни офиси – точно в тях компанията развива тайните си планове.

Позициите, подлежащи на съкращения, включват мениджъри на машинни цехове, хардуерни инженери и инженери по продуктов дизайн, съгласно San Francisco Chronicle. Засега няма формален коментар от Apple за съкращенията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР