Apple Inc. разкри в понеделник, че ще инвестира 430 млрд.

...
Apple Inc. разкри в понеделник, че ще инвестира 430 млрд.
Коментари Харесай

Apple планира инвестиции в САЩ за 430 млрд. долара, разкрива нови 20 000 работни места



Apple Inc. разкри в понеделник, че ще влага 430 милиарда $ в Съединени американски щати за петгодишен интервал, добавяйки за това време още 20 000 нови работни места.

Технологичният колос означи, че вложенията му от последните три години доста са надминали равнищата от 350 милиарда $, планувани в петгодишния проект на компанията през 2018 година

Apple има намерение да влага в своите уреди и да разшири работната си мощ в щатите Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Тексас, Вашингтон, Айова, Индиана, Кентъки, Мейн, Ню Йорк, Орегон и Върмонт. Компанията възнамерява и построяването на нов кампус Северна Каролина.

" Сега Apple покачва равнището си на капиталова ангажираност с 20% през идващите пет години. Ние сътворяваме работни места в авангардни области - от 5G до силициево инженерство и до изкуствен интелект, като планираме да влагаме десетки милиарди долари в последващо потомство новаторски нови бизнеси и в цялата наша активност, изграждайки по-зелено и заслужено бъдеще ", показва изпълнителният шеф Тим Кук в в прессъобщение на компанията.

Компанията има намерение да отвори нов кампус в региона на така наречен " Изследователски триъгълник " в Северна Каролина с проекти тама да сътвори най-малко 3000 нови работни места, които са фокусирани върху машинното образование, изкуствения разсъдък, софтуерното инженерство и други области. Apple също по този начин съобщи, че има намерение да поддържа учебни заведения и инфраструктура в региона посредством специфични вложения.

Компанията означи и своя бизнес с Apple TV +, заявявайки, че продукцията за стрийминг услуги може да помогне за стимулиране на растежа на работните места в разнообразни страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР