Apollo e високопроизводителен, лесен за използване и многофункционален робот(снимка: IEEE) Американска

...
Коментари Харесай

Хуманоидният Appolo – „iPhone сред роботите”


Apollo e високопроизводителен, елементарен за потребление и многофункционален робот
(снимка: IEEE)

Американска компания разгласява няколко видеоклипа с новия си хуманоиден робот Appolo. Базираният в Остин разработчик Apptronik, сътрудник на НАСА, дефинира своето създание като „ iPhone на роботите ”.

През ноември м.г. НАСА избра Apptronik за търговски сътрудник в създаването и стартирането на пазара на ново потомство роботи с общо предопределение. Хуманоидният робот Apollo е първият представител на това семейство.

За разлика от роботите със особено предопределение, които могат да извършват единствено една повтаряща се задача, Apollo е повсеместен робот, кадърен да извършва необятен набор от задания в динамична среда. Очаква се роботът да откри приложение в разнообразни промишлености, включително логистика, търговия на дребно, хотелиерство, галактическа промишленост и други, заяви IEEE.
още по темата
Първият робот, основан от Apptronik, се споделяше Astra. Той няма долни крака, защото е предопределен за операции, а не за динамично напредване. „ Astra е много неповторим ”, споделя техническият шеф на Apptronik – Ник Пейн. „ Опитвахме се да реализираме човешки качества във връзка с манипулирането на работното пространство и потребния товар ”.

В момента Astra се тества в редица пилотни планове с клиенти основно в логистичния отрасъл. В ново видео компанията демонстрира за първи път хуманоидния бързо-развиващ се робот (QDH). Той е основан на роботизираната система Astra, като към нея са добавени долни крака и няколко спомагателни степени на независимост в горната част на тялото за повече подвижност и баланс. QHD употребява единствено три разнообразни вида устройства.



Всички разработки (от дизайн до задвижвания, електроника и софтуер) принадлежат на Apptronik, която също създава и самите роботи. „ С QDH ние се доближаваме до най-малък жизнерадостен артикул във връзка с полезността ”, споделя Пейн. „ И това в действителност движи нашето развиване, както в софтуера, по този начин и в хардуера ”.

Apptronik към този момент пази в загадка детайлностите за дизайна на Apollo. Новият робот ще бъде показан на събитие, което ще се организира в Остин през март.

Към момента е известно, че Appolo има височина към 1,75 м и тегло към 75 кг, може да подвига товари с тегло до 25 кг. Този хуманоиден робот е планиран да работи както на закрито, по този начин и навън.

Като цяло, Apptronik нарежда Apollo като високопроизводителен, елементарен за потребление и многофункционален робот, който може да извършва разнообразни задания. Твърди се, че Apollo е „ iPhone измежду роботите ” и за него могат да се основават приложения за осъществяване на избрани задания.

В допълнение към партньорството с НАСА, стартъпът Apptronik си сътрудничи с водещи автомобилни производители, огромни транспортни и логистични компании, както и с държавни организации на Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР