„Апокалипсис, една морга за кучета, ужасно, просто ужасно“ – така

...
„Апокалипсис, една морга за кучета, ужасно, просто ужасно“ – така
Коментари Харесай

Пернишкият двор, осеян с трупове бил като зловеща морга, а кости покривали земята

„ Апокалипсис, една морга за кучета, извънредно, просто извънредно “ – по този начин ветеринарният доктор доктор Стефан Ковачев разказа видяното в двора в Перник, където през вчерашния ден бяха открити 14 умрели кучета от породата средноазиатска овчарка (алабай).

Проверката в парцела е направена след неизвестен сигнал на телефон 112. Тя е открила, че кучетата са държани вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи . Според ветеринарните лекари животните са умрели от апетит и жадност .

„ Целият двор беше посипан с кости , тъй че никой не знае какъв брой са умрелите животни “, описа доброволецът Аделина Александрова.

„ Когато отидохме, смрадта по цялата улица беше ужасна, просто беше неизразим смут. Нас, доброволците, не ни пуснаха, тъй че няколко часа стояхме на улицата и можехме единствено да следим по какъв начин се намират и изнасят труповете “ , описа тя.
Собственикът е бил в парцела и е задържан на място . Той не дал пояснения.

„ Това са извънредно мощни кучета, които евентуално ги употребяват за пердах или за защита на нещо, което е било нелегално , нямам концепция, това полицията ще каже занапред, води се разследване “, сподели доктор Ковачев.
Според него обаче не е допустимо съседите да не са знаели какво става – „ Това са били 20 кучета в двор от няма 500 кв. м “, уточни той.

Пет животни са избавени. В момента те се намират в кастрационния център в града. Предстои им оздравителен интервал, след което ще им се търсят осиновители .
За едно от тях доктор Ковачев описа, че се наложило да го изнесат на ръце. То е с тежка кахексия, без признаци на всякаква виталност и момента тежи към 1/3 от естественото.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР