Апелативният специализиран съд потвърди, че делото срещу Румяна Ченалова трябва

...
Апелативният специализиран съд потвърди, че делото срещу Румяна Ченалова трябва
Коментари Харесай

Прокуратурата се провали за пореден път с обвинението срещу Ченалова

Апелативният профилиран съд удостовери, че делото против Румяна Ченалова би трябвало да бъде върнато на прокуратурата за премахване на редица процесуални нарушавания.

Състав с ръководител Даниела Росенова отбелязва, че обвинителният акт против съдийката, който към този момент един път беше връщан на изправителен от градския и апелативен съд, на процедура не е бил поправен от прокуратурата, а в него са нанесени незначителни допълнения. Обвинителите не са изпълнили наложителните инструкции на съда, оказва се от определението на съда, оповестено в сряда.

В средата на февруари и състав на първата инстанция - профилирания съд върна обвинителния акт против Ченалова с претекст, че той страда от доста пропуски.

Миналата година същото постановиха и Софийският градски съд, и Софийският апелативен съд. След това обаче в действие влязоха последните промени на Наказателно-процесуалния кодекс и всички каузи против магистрати бяха трансферирани на профилирания съд, както и това против Ченалова.

Тя е упрекната в закононарушение по работа и документно закононарушение, осъществени, до момента в който гледала дело сред компанията " ОЕТ – Обединени енергийни търговци " и Националната електрическа компания (НЕК). Според прокуратурата някогашният магистрат и главен участник в записите от " Яневагейт " е ощетила държавната компания. Повече за обвиняването вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР